April 2024 - mei 2024

Limburg Lagedrukgebied

Vandaag de dag moet alles sneller en beter. Maar niet iedereen kan en wil mee. Er is veel druk om succesvol en perfect te zijn, en dat geeft stress. Dat kan anders!

Limburg Lagedrukgebied poster

Wij vinden dat kwetsbaar zijn mag. En dat je ook op een andere manier zin kan geven aan je leven, in plaats van mee te gaan in de mallemolen van consumeren en presteren.

We maken van Limburg een Lagedrukgebied! Avansa wil, samen met heel wat welzijnsorganisaties, jou laten nadenken, ervaringen laten uitwisselen met anderen, en samen laten uitzoeken hoe het anders en beter kan. Want prestatiedruk en stress zijn geen individuele problemen, die je op je eentje moet oplossen. Het zijn maatschappelijke problemen, die nog te vaak een taboe zijn. Doe je mee?

Limburg Lagedrukgebied?

Dat is een 3-daags gratis festival over prestatiedruk en mentaal welzijn:

  • Zaterdag 20 april van 14u tot 18u in het stadhuis van Beringen (Collegestraat 1).
  • Zaterdag 27 april van 14u tot 18u in Museum DE MINDERE in Sint-Truiden (Capucienessenstraat 3).
  • Zaterdagen 4 mei van 14u tot 18u in de bibliotheek van Genk (Stadsplein 3).

Programma

Ontspannende en creatieve workshops, leerrijke lezingen, kunst die je aan het denken zet, theater, muziek, ... Het volledige programma per dag zie hieronder.

Er is kinderanimatie, er zijn drankjes, en heerlijke hapjes van het Internationaal Comité.

Op de Welzijnsbeurs maak je kennis met heel wat Limburgse sociale organisaties. Je kan heel de namiddag vrij in en uitlopen. Op een leuke manier ontdek je wat verschillende welzijnsorganisaties voor jou kunnen betekenen, en leer je bij over prestatiedruk, stress, geestelijke gezondheid en mentaal welzijn.

Inschrijven

Alle activiteiten zijn gratis.

Wil je zeker zijn van een plaats in een van de activiteiten? Dan schrijf je best vooraf in: sommige activiteiten hebben een maximum aantal deelnemers.

Inschrijven kan helemaal onderaan deze pagina: daar zie je een overzicht van alle activiteiten. Klik op de activiteit waarvoor jij wil inschrijven, en klik dan op de oranje knop 'inschrijven'.

In samenwerking met

Activiteiten