Shinrin-yoku: therapie in het bos

Bosbaden, of in het Japans Shinrin-yoku, is therapie in het bos. Je stelt je zintuigen bloot aan de bosatmosfeer om je gezondheid te verbeteren. We trekken naar een mooie plek in de natuur om onze batterijen op te laden.

Bosbaden

Bosbaden is je onderdompelen in een natuurlijke omgeving. Marijke is een gecertificeerde Shinrin-yoku-gids. Ze laat je ervaren hoe helend de kracht van de natuur kan zijn door laagdrempelige en creatieve oefeningen.

Je wandelt aan een rustig tempo en legt een drietal kilometer af. Zonder tijdsdruk. Zo krijg je de tijd om de omgeving met al je zintuigen te ervaren. Het is een moment om te onthaasten, nieuwe energie op te doen en je innerlijke batterijen op te laden.

Diverse Japanse studies tonen aan dat bosbaden goed is voor de psychologische en fysieke gezondheid van de mens. Voorbeelden van bewezen effecten zijn: een lagere hartslag en bloeddruk, afname van het stresshormoon cortisol, en minder depressie, angst en agressie. Andere positieve effecten van bosbaden zijn een sterker immuunsysteem, beter slapen en minder vermoeidheid.

Praktische info

  • Taalniveau: 2 taaliconen. Deze cursus is toegankelijk voor iedereen die al een beetje Nederlands begrijpt, maar het nog niet zo goed spreekt.
  • Thema: Gelukkig zijn
  • Werkvorm: Workshop
  • Duur: 3u
  • Begeleider: Marijke Bastiaens
  • Aantal deelnemers: minimum 12, maximum 15
  • Prijs: € 150 + kilometervergoeding

Vragen? Interesse?

Contacteer onze medewerkers

Wil je deze activiteit programmeren? Contacteer Inge, zij helpt je verder.
Heb je vragen over de inhoud van de activiteit? Contacteer de vormingswerker.

Inge Schops

onthaal en administratie Meer info

Veerle Timmermans

vormingswerker Meer info