November 2022 - december 2025

Living lab circulair textiel

Textiel is vaak een wegwerpproduct. Gemaakt in lageloonlanden, snel geconsumeerd en snel weggegooid. Daar wil Limburg.net samen met andere partners wat aan doen. Met het Living Lab Circulair Textiel zetten we initiatieven op voor duurzamer textiel. Dit is een project samen met Stad Hasselt.

Limburgnet Huisstijl Living Lab Textiel aanleveren canva13

Op 21 oktober, was het International Repair Day.

🧵

In Hasselt stond die dag in teken van kledij. Je kon er deelnemen aan allerlei activiteiten: een confectielijn die oude totebags recycleerde tot een waszak, een upcyclingatelier, een Repair Café waar je kleding leerde herstellen, een debat over duurzame kledij...

♻️

Hasselt als modestad zet in op duurzame en fair fashion. Avansa maakt deel uit van het 'Living Lab Circulair Textiel'. Met de steun van VLAIO zoeken we uit hoe Hasselt stappen kan zetten naar een circulaire economie op vlak van kledij en textiel.

🤝

Dat doen we niet alleen, maar samen met sterke partners: Stad Hasselt, De Springplank, Limburg.net en Studio AMA.

Hieronder een foto-impressie van een boeiende dag.

Qp9 L717r 400x400

Help je mee? Vul de enquête in

Fontys Hogeschool Tilburg wil graag een paar vragen stellen over het inzamelen en hergebruik van textiel zoals kleding, handdoeken, beddengoed of gordijnen. Doel is om beter aan de wensen en behoeften van mensen in hun leefomgeving te voldoen.

Het invullen van de vragenlijst kost twee à drie minuten. Alle gegevens worden volledig anoniem verwerkt.

2023 HSM herfst living lab