November 2022 - december 2025

Living lab circulair textiel

Textiel is vaak een wegwerpproduct. Gemaakt in lageloonlanden, snel geconsumeerd en snel weggegooid. Daar wil Limburg.net samen met andere partners wat aan doen. Met het Living Lab Circulair Textiel zetten we initiatieven op voor duurzamer textiel. Dit is een project samen met Stad Hasselt.

Limburgnet Huisstijl Living Lab Textiel aanleveren canva13

Op 21 oktober, was het International Repair Day.

🧵

In Hasselt stond die dag in teken van kledij. Je kon er deelnemen aan allerlei activiteiten: een confectielijn die oude totebags recycleerde tot een waszak, een upcyclingatelier, een Repair Café waar je kleding leerde herstellen, een debat over duurzame kledij...

♻️

Hasselt als modestad zet in op duurzame en fair fashion. Avansa maakt deel uit van het 'Living Lab Circulair Textiel'. Met de steun van VLAIO zoeken we uit hoe Hasselt stappen kan zetten naar een circulaire economie op vlak van kledij en textiel.

🤝

Dat doen we niet alleen, maar samen met sterke partners: Stad Hasselt, De Springplank, Limburg.net en Studio AMA.

Hieronder een foto-impressie van een boeiende dag.

Repair cafe kledij

Samen met bewoners en ondernemers zetten we in op een duurzame toekomst voor textielproductie en -consumptie. Met tal van workshops, panels en evenementen verdiepen we verschillende initiatieven uit in samenwerking met onze partners.

Op de website van Stad Hasselt vind je meer info over initiatieven en acties in verband met circulair textiel.

2023 HSM herfst living lab