Mei 2020 - …

Repair Cafés

De formule van een Repair Café is heel eenvoudig. Je brengt enkele deskundige herstellers samen die graag op vrijwillige basis willen helpen bij het repareren van kleine huishoudapparaten, kledingstukken, fietsen, horloges, computers, ... Je nodigt bezoekers uit die hulp nodig hebben bij het herstellen van defecte voorwerpen. Samen ga je aan de slag. Als je niets hebt om te herstellen, neem je gezellig een kop koffie en geniet je van de sfeer. Dat vorm het sociale aspect.

Repair Cafes coverbeeld

Elk Repair Café stuurt een signaal de wereld in over duurzaamheid en verbinding. Limburg telt 24 Repair Cafés!

"Toen ik hoorde over het concept van een Repair Café was ik onmiddellijk enthousiast. Het ecologisch aspect van herstellen in plaats van zomaar weg te gooien vind ik belangrijk. Ik ben een fietsenmaker. Een fiets is niet iets dat je bij elke nieuwe mode moet vervangen. In een Repair Café kan je een paar eenvoudige trucjes toepassen en dan kan je fiets terug bollen."

Een fiets kan generaties meegaan als je dat een beetje goed onderhoudt.
Jan, vrijwilliger in het Repair Café van Runkst (Hasselt)

Avansa Limburg ondersteunt de Limburgse Repair Cafés. We doen dat met een jaarlijks trefmoment, met een opstartgids voor beginnende Repair Cafés, door vorming aan de bestaande groepen en door te helpen om kennis en ervaring in praktijkgidsen te gieten.

Repair Cafes samen aan tafel

Aan de slag

Download hier enkele nuttige documenten waar je in je Repair Café mee aan de slag kan: de Praktijkgids Repair Cafés, en 3 bijlagen bij de praktijkgids:

Meer info?

Contacteer onze medewerker

Mieke Vanoppen

vormingswerker Meer info