September 2022 - augustus 2023

30dagenminderwagen

In de maand juni gebruiken we de auto minder.

30 DMW campagnebeeld

In de maand juni ’23 doen we mee aan de campagne ’30 Dagen Minder Wagen’: we gebruiken de auto minder. Dit doen we niet alleen, maar samen met duizenden andere Vlamingen en met ondersteuning van het Netwerk Duurzame Mobiliteit en Avansa Limburg.

Samen gaan we op zoek naar alternatieven: de fiets, de bus, de trein of een deelauto. Hoe werken die systemen? Wat is het meest veilige traject? Wat kost dat allemaal? Op die vragen krijg je antwoord op één van onze wijkgroepen of vormingsmomenten.

Dankzij onze ervaringen en feedback geven we beleidsmakers rechtstreeks input voor meer duurzame mobiliteit en meer straten en wijken op mensenmaat.

Waarom meedoen? De wagen vaker laten staan is goed…

Voor je gezondheid

Elke dag bewegen: da’s goed voor je lijf en je hoofd. Genoeg bewegen lukt vanzelf door te kiezen voor duurzame mobiliteit. Of je nu fietst of wandelt naar je werk, het station, de bushalte of naar je deelauto. Geniet onderweg van de zon op je gezicht of de wind in je haren.

Voor het avontuur

Stap uit de sleur en uit de file. Kies een maand voor een nieuwe manier van onderweg zijn. Je ontmoet andere mensen. Je ontdekt nieuwe routes en bijzondere plekken. Bovendien waait er een frisse wind door je gewoontes.

Voor je portemonnee

Met brandstofprijzen die door het dak gaan, is autorijden duur geworden. Wij wijzen je de weg in alternatieven voor de auto. Ga de uitdaging aan om 30 dagen anders op weg te gaan en merk het verschil in je portemonnee.

Voor verandering

Dump je wagen en maak een sterk statement. Jij kiest voor een samenleving met minder CO2-uitstoot, luchtvervuiling en een omgeving op maat van mensen. Via de enquêtes en infomomenten van 30 Dagen Minder Wagen zorgen wij ervoor dat je stem met een megafoon in de oren van onze beleidsmakers terecht komt.

Hoe meedoen?

Kom naar een infomoment in één van de wijken in Hasselt:

  • Wijkgroep Runkst: woensdag 5 april, 3 mei of 7 juni
  • Wijkgroep Heilig Hart: maandag 17 april, 15 mei of 12 juni
  • Wijkgroep Banneux: maandag 24 april, 22 mei of 19 juni

Ook als je niet in één van deze wijken of buiten Hasselt woont, ben je hier van harte welkom. Deelnemen is gratis, inschrijven niet nodig.

Je kunt je ook als persoon of in groep inschrijven op de website. Dan krijg je geregeld een nieuwsbrief met allerlei tips om te starten en het vol te houden.

  • Workshop fietsonderhoud Archeduc
  • Schets fietstocht met Quinten Torp
  • Bloesemfietstocht Pixabay
  • Autodelen

Meer info?

Mieke Dury

vormingswerker Meer info

Veerle Timmermans

vormingswerker Meer info