Meerdaagse uitstap: Natuurbeleving in de Ardennen

© Creative commons

Domaine de Massembre - Heer

Start ma 13 mei '24
10:00 - 20:00

5 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 480
Alle prijzen

Waar Vertrekplaats: Station Hasselt
Stationsplein 2-6
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Geniet van de prachtige natuur en laat de Ardennen volop op je inwerken tijdens deze actieve vakantie.

Avansa organiseert deze reis in samenwerking met Horizont vzw (vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperkt budget). Horizont is de reisorganisator, Avansa verzorgt het inhoudelijk programma.


Tijdens deze vakantie verblijven we in Heer, ook wel Heer-sur-Meuse genoemd, een leuk Ardens dorpje in de Belgische provincie Namen en een deelgemeente van Hastière, aan de oevers van de Maas, vlakbij de Franse grens.


Wij verblijven op het Domein van Massembre, een groot vakantiecentrum. Op het domein zijn verschillende vakantiewoningen gelegen. Wij hebben 15 kamers in de woning Blaimont voor ons ter beschikking. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer (wastafel, toilet en douche). Je slaapt met twee personen op één kamer. Single slapen is mogelijk mits betaling van een supplement en op basis van beschikbaarheid. Lakens en handdoeken zijn aanwezig. We verblijven in volpension. Als we op daguitstap gaan, nemen we een lunchpakket mee.


Het 120 hectare groot domein van Massembre beschikt over tal van vrijetijdsinfrastructuren voor jong en oud (speeltuin, avonturenparcours, glijbaan, trampolines, waterspeelpark, dierenpark, …). Het is een echt wandelparadijs waar je kan slalommen tussen de bomen, peddelen op een vlot, of gewoonweg niets doen en languit liggen op het gras. Of wil je meer te weten komen over het verrassende leven van de bijen? Op het domein kan je het hele proces van de bijenkorf tot de honing ontdekken. Als je graag wat actiever bent, kan je je uitleven op de verschillende sportvelden op het domein (voetbalveld, mini-voetbalveld, basketbalveld, geasfalteerd terrein van 2000 m2 en verschillende speelvelden). ’s Avonds kan je gezellig samen zitten rond een groot kampvuur.


In de omgeving is er ook heel wat te beleven. Wat denk je van een bezoek aan het Kasteel van Freÿr, een renaissancekasteel met 18e-eeuwse tuinen in een prachtige omgeving? Of een boottocht op de Maas? Of wil je eerder de geheimen ontdekken van de rijping van de beroemde kaas in de Abdij van Maredsous? Trap samen op een Railbike en ontdek de pittoreske vallei van de Molignée, ga samen kajakken op de Lesse of bezoek het park van Furfooz (in de vallei van de Lesse).


We gaan op ontdekking in Dinant: laat je meeslepen door deze charmante streek die bovendien ook nog eens een interessante geschiedenis heeft. Denk hierbij aan een bezoek aan de Citadel van Dinant, beleef muzikale pret in het Huis van de Pataphonie, bewonder één van de mooiste grotten van België (La Merveilleuse), bezoek markt, …

Geniet van de prachtige natuur en laat de Ardennen volop op je inwerken tijdens deze actieve vakantie!


Vooraf is er een kennismakingsmoment waarin we het programma voorstellen.

Praktisch

Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan kan je inschrijven via Rap op Stap/Horizont.

De prijs bevat vervoer met minibusjes, groepsactiviteiten en volpension formule met gebruik van lakens en handdoeken.

Conditie: Dit is een actieve vakantie, we voorzien een goed gevuld programma. Je kan het fysiek aan om een hele dag op uitstap te gaan en een stevige wandeling in de natuur. Hier en daar wat hoogteverschil is voor jou ook geen probleem.

Aantal: deze vakantie is voor 24 personen. 10 deelnemers via Horizont, 10 deelnemers via Avansa en 4 vakantiemakers.

Sessies

 • ma 13 mei '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station
 • di 14 mei '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station
 • wo 15 mei '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station
 • do 16 mei '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station
 • vr 17 mei '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station

Locatie(s)

 • Vertrekplaats: Station Hasselt Stationsplein 2-6
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 480
  In een gedeelde tweepersoonskamer. Singlekamers zijn beperkt beschikbaar aan een supplement van € 100. Neem hiervoor eerst contact op met Michiel via michiel.bijlemans@avansa-limburg.be

Begeleiding

Michiel Bijlemans

Als geadopteerde Kempenaar is Michiel de verpersoonlijking van out-of-the-box denken. Als…
Meer over Michiel Bijlemans

In samenwerking met