Meerdaagse uitstap: Bergen Cultureel

© Creative commons

Start ma 30 september '24
10:00 - 20:00

5 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 360
Alle prijzen

Waar Vertrekplaats: Station Hasselt
Stationsplein 2-6
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ontdek de verborgen schatten van Henegouwen tijdens onze onvergetelijke vijfdaagse trip naar het pittoreske Bergen! Laat je betoveren door de rijke geschiedenis, adembenemende architectuur en de warme gastvrijheid van deze charmante stad.

Avansa organiseert deze ontdekkingstocht in Bergen en omstreken in samenwerking met Horizont vzw (vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperkt budget). Horizont is de reisorganisator, Avansa verzorgt het inhoudelijk programma.


Tijdens de vijf dagen geniet je van een goed gevuld programma, rond het thema 'Cultureel Bergen'. Je logeert er in een jeugdherberg met tweepersoonskamers. Ontbijtbuffet, avondmaal, vervoer en inkom zijn inbegrepen in de prijs. Het dagelijkse middagmaal is op eigen kosten.


We organiseren een culturele midweek in en rond Bergen (Mons). Als Culturele Hoofdstad van Europa in 2015 heeft Bergen heel wat erfgoedpareltjes die de moeite zijn om te bezoeken. Het 87 meter hoge Belfort (Unesco-werelderfgoed) met een weergaloos uitzicht. De Collegiale Sint-Waltrudiskerk met één van de mooiste religieuze goudsmidcollecties van België. De Grote Markt is als geen andere Grote Markt. Van eind tot eind geplaveid, omzoomd met gebouwen die de tand des tijds hebben doorstaan, het wacht op je om te stoppen, het te bewonderen en een cafeetje binnen te springen.


Enkele musea die een bezoekje waard zijn, zijn het BAM (Museum voor Schone Kunsten) waar elk jaar twee tentoonstellingen met internationale allure georganiseerd worden, het museum van Doudou in de Mayeurtuin waar je de Ducasse ontdekt, een pareltje van Unesco-werelderfgoed of het oude herenhuis “Huis Losseau”, een art-nouveaupareltje in het centrum van Bergen.


Het Mons Memorial Museum vertelt je dan weer de geschiedenis van de stad gedurende de oorlogsjaren. Of strek de benen en ontdek tijdens een stevige wandeling diverse streetartwerken in en rond de stad. Wanneer we door de straten van Bergen lopen, komen we uiteraard ook voorbij enkele boetiekjes en nemen we de tijd om even binnen te stappen en kennis te maken met hun universum.


Daarnaast plannen we ook een daguitstap naar het Marimont Museum in Morlanwelz. Het museum verrast je met de diversiteit van zijn collectie die je laat reizen van het oude Griekenland tot Henegouwen, via Egypte, het Verre Oosten en Gallië. Het museum bevindt zich in het hart van een groot park dat één van de mooiste arboretums van België is.


Voor deze culturele midweek verblijven we in de Jeugdherberg van Mons. Het hostel staat midden in het centrum van Bergen, pal onder het Belfort. We verblijven er in halfpension in gedeelde kamers, er zijn enkele single kamers beschikbaar mits betaling van een single supplement. Elke kamer heeft eigen sanitair, lakens zijn voorzien, handdoeken moet je zelf meenemen.


We starten de dag met een duurzaam en onbeperkt ontbijtbuffet in de hostel, samengesteld met lokale, verse en verantwoorde producten. ’s Avonds mogen we terug met de knieën onder tafel voor een driegangen avondmaal. Voor de lunch zorg je zelf.


De hostel heeft ook een bar, waar we de dag gezellig samen, met een lekker drankje, kunnen afsluiten.


Pak je koffers en ga mee op deze boeiende culturele ontdekkingsreis in Bergen!


Vooraf is er een kennismakingsmoment waarin we het programma voorstellen.

Praktisch

Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar voor twee mannen (geen vrouwen) die de kamer met andere mannen willen delen.

Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan kan je inschrijven via Rap op Stap/Horizont.

De prijs bevat: Begeleiding, vervoer retour Hasselt - Bergen, overnachtingen, maaltijden (ontbijt & avondeten) en inkomgelden.

Formule: ’s morgens ontbijt en avondmaal in de jeugdherberg, middagmaal is niet inbegrepen.

Conditie: dit is een matig actieve vakantie. Je moet geen grote wandelaar zijn, maar tijdens het bezoek aan de stad wandelen we wel de hele dag.

Aantal: deze vakantie is voor 14 personen. 7 deelnemers via Horizont, 7 deelnemers via Avansa en 2 vakantiemakers.

Vervoer: we verplaatsen ons met het openbaar vervoer; trein en de bus.

Sessies

 • ma 30 september '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station
 • di 1 oktober '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station
 • wo 2 oktober '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station
 • do 3 oktober '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station
 • vr 4 oktober '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station

Locatie(s)

 • Vertrekplaats: Station Hasselt Stationsplein 2-6
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 360
  In een gedeelde tweepersoonskamer

Begeleiding

Alejandro Chavez Saenz

Zo veel hobby's, passies en interesses, te weinig tijd om ze allemaal optimaal te beleven. Van…
Meer over Alejandro Chavez Saenz

In samenwerking met