Uitstap: LocHal en Textielmuseum Tilburg

© Creative commons

Carpoolen, wandelen en bezoeken

Start di 29 oktober '24
8:30 - 18:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 66
Alle prijzen

Waar Vertrekplaats: Station Hasselt
Stationsplein 2-6
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je kan voor deze activiteit niet meer inschrijven. Bekijk alternatieven.

We carpoolen naar Tilburg en brengen daar een bezoek aan de LocHal en het Textielmuseum. Op de middag maken we een wandeling door het stadscentrum.

De LocHal is een gebouw met een bijzondere (prijswinnende!) architectuur en een rijk verleden als locomotiefwerkplaats. Als je weet waar je moet kijken, struikel je er over de historie. Sinds de opening in 2019 is de Bibliotheek LocHal een plek waar iedereen welkom is, van skater tot stropdas. Waar je terecht kunt voor een goed boek, de laatste krant, een lekkere kop koffie en een fijne werk- of studieplek. En waar inwoners elkaar ontmoeten, kunnen experimenteren met de nieuwste technologie, een expositie bekijken of deelnemen aan een workshop of debat.

Na dat bezoek wandelen we samen door het stadscentrum en stoppen kort aan een aantal opmerkzame gebouwen en plekken. Onze tocht eindigt in het Textielmuseum, waar we eerst lunchen. Na de middag krijgen we een rondleiding in de tijdelijke tentoonstelling 'Makers on materials'. Zeven internationale, hedendaagse kunstenaars vinden inspiratie in natuurlijke materialen zoals wol, katoen, fique, linnen, rubber en zijde. Zij nodigen je uit om te komen ontdekken waar hun passie vandaan komt en welke verhalen er schuilgaan achter de werken die daaruit zijn voortgekomen.

We sluiten af met wat vrije tijd in het Textielmuseum.

Praktisch

We vertrekken aan de Kiss&Ride zone aan het station van Hasselt (links van het Bewegingshuis) en carpoolen naar Tilburg. Om het carpoolen te organiseren gebruiken we het platform www.carpool.be . Als deelnemer maak je eerst een account aan op deze website. Daarna zoek je de juiste rit en schrijf je je in als passagier. Meer info vind je in onze handleiding. Of neem contact op met veerle.timmermans@avansa-limburg.be of 011/560 117.

Voor deze activiteit zijn we nog op zoek naar twee mensen die, met hun eigen auto, chauffeur willen zijn. Als chauffeur ontvang je 0,1€/km per passagier en betalen we je parkeerticket. Neem contact op met Veerle als je chauffeur wilt zijn.

We wandelen ongeveer 7,5 km door de stad en zetten ook wel wat stappen in de LocHal en het Textielmuseum. Bepaal voor jezelf of dat haalbaar is.

Sessies

 • di 29 oktober '24
  8:30 - 18:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station

Locatie(s)

 • Vertrekplaats: Station Hasselt Stationsplein 2-6
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 66
  Inbegrepen in de prijs: carpoolvergoeding voor de chauffeur, gegidste rondleiding in de LocHal, lunch en gids in het Textielmuseum
 • Kortingsprijs
  € 62
  Korting voor studenten, personen met een werkloosheidsuitkering, gepensioneerden, personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald). Inbegrepen in de prijs: carpoolvergoeding voor de chauffeur, gegidste rondleiding in de LocHal, lunch en gids in het Textielmuseum.
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 13,2
  Toon dit aan met een klevertje van de mutualiteit of schrijf in via Rap op Stap. Inbegrepen in de prijs: carpoolvergoeding voor de chauffeur, gegidste rondleiding in de LocHal, lunch en gids in het Textielmuseum

Begeleiding

Veerle Timmermans

Veerle neemt je graag mee op pad terwijl ze gesprekken vol humor en onverwachte perspectieven…
Meer over Veerle Timmermans

Mieke Dury

Mieke is niet de persoon die alles zomaar als vanzelfsprekend aanneemt. Kritisch kijkt ze naar de…
Meer over Mieke Dury