Meerdaagse uitstap: Lekker herbronnen

© Avansa Limburg

In het mooie Gors-Opleeuw

Start ma 16 september '24
10:00 - 20:00

5 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 380
Alle prijzen

Waar Vertrekplaats: Station Hasselt
Stationsplein 2-6
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je kan voor deze activiteit niet meer inschrijven. Bekijk alternatieven.

Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen om er even helemaal tussenuit te zijn en weer in contact te komen met de natuur, én met jezelf. Tijdens deze vakantie staat voeding voor lichaam en geest centraal. Tijdens deze vakantie komen we terug helemaal tot onszelf. We keren terug naar de essentie en weg van alle zorgen.

Avansa organiseert deze herbronning in Gors-Opleeuw samen met Horizont vzw (vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperkt budget). Horizont is de reisorganisator, Avansa verzorgt het inhoudelijk programma.


We verblijven in Herberg Het Klokhuis, gelegen in het kastelendorp Gors-Opleeuw in de Haspengouwse fruitstreek. Hier vind je natuur, erfgoed, ruimte om te ravotten, ontdekken en te cocoonen. Je slaapt met twee personen op één kamer. Single slapen is mogelijk mits betaling van een supplement en op basis van beschikbaarheid. Lakens zijn aanwezig, handdoeken moet je zelf meenemen.


Herbronnen is veel meer dan alleen maar je batterijen terug opladen. Her-bronnen betekent opnieuw aansluiting vinden bij je ‘Bron’ of bij je ware natuur. Een vakantieperiode was daarom origineel een periode van verstilling en vertraging van waaruit je het contact met jezelf kon herstellen of vernieuwen. Hierdoor ontstaat er een meerwaarde of een vernieuwd contact met jezelf en dit bewustzijn kan je dan weer meenemen in de daarop volgende periode. Na een periode van herbronning ontstaat er als vanzelf weer inspiratie. Je hervindt je creativiteit en voelt opnieuw ruimte om de buitenwereld tegemoet te treden vanuit een diepere laag in jezelf.


We houden een cacaoceremonie: spiritueel betekent dit dat het drinken van rauwe, ceremoniële cacao je hart opent voor liefde en zachtheid. Een cacao ceremonie brengt je dan ook verbinding met je eigen hart en met de mensen die meedoen aan de ceremonie. Samen gaan we lekker vegetarisch koken. Samen koken is een eeuwenoude manier om te verbinden: de tuin met de keuken, de grond met het bord, mensen met elkaar.


Ook maken we een notaboekje. Journaling, het opschrijven van gedachten, is goed voor je gezondheid en heeft een positieve impact op je welzijn. Het is een manier om jezelf bewust(er) te maken van je gedachten en hoe dit invloed heeft op je gedrag. Je kan het zien als een soort zelftherapie.

Via dans en beweging verwerken en onderzoeken we onze gevoelens, gedrag en denkwijzen. ’s Ochtends en ’s avonds kan je meedoen aan een eenvoudige meditatie, wat kan bijdragen tot een betere emotionele balans, zelfbewustzijn en het verminderen van stress gerelateerde klachten. Door tijd door te brengen en te wandelen in de natuur zijn we op weg naar een gezonder en gelukkiger leven.


Een daguitstap naar het Tibetaans Instituut in Huy, één van de grootste boeddhistische Dharma-centra van Europa, staat ook op de planning.


Kortom, tijdens deze vakantie ga je vertragen, verwonderen en verbinden. Het is tijd voor een welverdiende pauze zodat je kunt ontspannen en herbronnen in alle rust.


Vooraf is er een kennismakingsmoment waarin we het programma voorstellen.

Praktisch

Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan kan je inschrijven via Rap op Stap/Horizont.

De prijs bevat vervoer met minibusjes, zelfkook–formule, workshops en uitstappen.

Conditie: Dit is een actieve vakantie, we voorzien een goed gevuld programma.

Aantal: deze vakantie is voor 14 personen. 7 deelnemers via Horizont, 7 deelnemers via Avansa en 3 vakantiemakers.

Sessies

 • ma 16 september '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station
 • di 17 september '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station
 • wo 18 september '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station
 • do 19 september '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station
 • vr 20 september '24
  10:00 - 20:00
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station

Locatie(s)

 • Vertrekplaats: Station Hasselt Stationsplein 2-6
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Correctieprijs 1
  € 465
  Single kamer
 • Standaardprijs
  € 380
  In een gedeelde tweepersoonskamer

Begeleiding

Veerle Timmermans

Veerle neemt je graag mee op pad terwijl ze gesprekken vol humor en onverwachte perspectieven…
Meer over Veerle Timmermans

In samenwerking met