"Totdat het verhaal van de jacht door de leeuw wordt verteld, zal het verhaal van de jacht altijd de jager verheerlijken." (Zimbabwaans spreekwoord)
Avansa Limburg wil mensen die niet zo vaak in de schijnwerpers staan het woord geven. Via digital storytelling krijgen deelnemers de kans om hun verhaal te vertellen. Verhalen gaan altijd over mensen, hun drijfveren en hun gevoelens. Ze helpen dan ook om mekaar en de wereld rondom ons beter te plaatsen en te begrijpen.
Avansa Limburg wil mensen en organisaties helpen om hun verhaal te vertellen. Want ieder van ons heeft wel iets te vertellen. Onze verhalen zetten aan tot meer onderling begrip, tot zelfreflectie en tot verandering.
Vluchtelingen en nieuwe inwoners vertellen hun verhaal over hun land, hun herinneringen en hun nieuwe leven.
We maken een kort videoverhaal in de ik-vorm. Dat verhaal is een combinatie van een opgenomen stem, foto’s en bewegende beelden. We doen dat in 6 halve dagdelen. De laatste samenkomst organiseren we een première met de groep.
In jouw leven is vast heel veel gebeurd. Maar je krijgt niet vaak de kans om jouw verhaal te vertellen. Toch kan het soms goed zijn om over jezelf te vertellen. Dat hoeven niet altijd grote gebeurtenissen te zijn. Je kan ook vertellen over een plaats waar je van hield, over een persoon die je graag zag, over een ervaring die je hebt gehad, of….
Over mijn land, mijn familie, mijn werk, mijn passie, mijn avontuur, mijn zorgen, mijn school.
Bekijk alle verhalen op onsverhaal.be.
Vormingplus Limburg werkt steeds met partners als we een workshop digitale storytelling organiseren. Digitale storytelling helpt om mensen echt naar mekaar te laten kijken en luisteren, los van sociale verschillen of klassen, ras, gender, seksuele geaardheid en religie. Deelnemer krijgen een kijk in het leven van mensen die verschillend zijn.
Is dit iets voor jouw organisatie, gemeente, groep? Neem contact op met Ellen Frissaer. We onderzoeken samen de mogelijkheden.
Meer weten over de kracht van storytelling? Lees dit artikel van het Kennisplatform Integratie en Samenleving (NL).
Ina Vandewijer
Meer info