April 2024 - juni 2024

Afrika Filmfestival

Als je aan Afrika denkt, denk je niet meteen aan film. Daar wil het Afrika Filmfestival verandering in brengen!

AFF Limburg

Je hoort er veel te weinig over, maar de Afrikaanse filmcultuur bloeit. Afrika Filmfestival zet dit in de kijker. Het festival toont films met een eigenzinnige kijk op Afrika, van zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse filmmakers. Deze filmmakers krijgen hierdoor niet enkel de nodige erkenning, maar genereren ook inkomsten zodat ze verder kunnen gaan met het maken van films, met het verbeelden van hún verhaal.

Afrika Filmfestival vertoont niet enkel de betere Afrikaanse film, het festival organiseert ook tal van andere activiteiten: debatten, boekvoorstellingen, tentoonstellingen, interactieve filmsessies, optredens, modeshows,… Afrika Filmfestival wil zo de gangbare ideeën over Afrika ontkrachten, en mensen op een andere manier naar Afrika laten kijken.

Avansa Limburg werkt samen met Cinema ZED en Cultuurcentrum Maasmechelen om Afrika Filmfestival ook in Limburg te organiseren. In april en mei kan je in Hasselt en Maasmechelen aan verschillende activiteiten deelnemen en enkele van de geselecteerde films bekijken. Hieronder zie je het volledige programma.