Week van de Vrije Tijd - Getuigenissen Tuba en Chris

Van 1 mei t.e.m. 9 mei organiseren we de 'Week van de Vrije Tijd'. Hoe belangrijk is vrije tijd in ons leven? En wat heeft de coronacrisis ons geleerd over vrije tijd? We laten enkele mensen aan het woord.

Week van de Vrije Tijd

Tuba is vrijwilliger bij Avansa Limburg. Aan de balie helpt ze je graag verder.

Had je meer vrije tijd tijdens de lockdowns?

Tijdens de lockdowns was ik thuis met mijn twee kinderen. Dat zorgde automatisch wel voor wat drukte. Maar omdat ze al wat ouder zijn, kunnen ze hun eigen plan wel trekken. Dus het viel nog wel mee.

Ga je na deze coronatijd je vrije tijd anders invullen dan voorheen?

Ik ga zeker meer wandelen en uitstapjes maken. Dat zijn de dingen die we tijdens de lockdowns veel deden. Anderzijds plande ik mijn agenda niet te vol tijdens de lockdowns. Ik vond het wel aangenaam om gewoon thuis te zijn. Ik zat veel in de tuin en kon daar echt van genieten. Dus ik heb me voorgenomen om ook dat zeker te blijven doen.


Chris is postbode en had niet echt meer vrije tijd tijdens de lockdown.

Hoe vulde je je weinige vrije tijd in?

In mijn vrije tijd stortte ik me vooral op het sporten. Doordat ploegsporten (voetbal) en binnenactiviteiten (fitness) verboden waren tijdens de lockdown, legde ik me noodgedwongen toe op andere sporten. Samen met een collega ben ik beginnen tennissen. Met een andere vriend ging fietsen en mountainbiken. Tijdens de koude avonden vermaakte ik mezelf met Netflix. Ik kon er van genieten, maar het was toch anders. Door corona heb ik geleerd om meer te genieten van vrije tijd en er ook bij stil te staan wat zo’n virus kan veroorzaken.

Hoe verliep je job in deze tijd?

Mijn job als postbode was veel drukker dan normaal. De sluiting van de winkels had een grote impact op de online verkoop en dus ook op de werkdruk. Maar ik was heel blij dat ik mocht en kon werken! Het gaf me de nodige sociale contacten op postronde en met collega’s. Doordat er coronaproof moest gewerkt worden, ging dit wel ten koste van wat vrije tijd!

Deze getuigenissen kaderen binnen Week van de Vrije Tijd

Datum bericht ma 3 mei '21