Uitstap: Maastricht

© Creative Commons

Mestreechter geis

Start wo 25 augustus '21
10:00 - 18:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 15
Alle tarieven

Begeleiding

De meeste mensen kennen de hoofdstad van Nederlands Limburg natuurlijk vooral als een shoppingparadijs. Eventueel wordt zo’n koopdag onderbroken door een heerlijk etentje (met drankje), want Maastricht is nu eenmaal de “meest Belgische stad van Nederland”.

En tegelijk kan je heerlijk aan sightseeing doen, want op enkele honderden meters van het bekende shoppinghart ontdek je een totaal andere stad. Met wortels die teruggaan naar de Romeinen en (meer zichtbaar) de Middeleeuwen. Grenzen te over, want Duitsland (Aken) is vlakbij en de Belgen blijven van oudsher Maastricht bezoeken. En daarbij horen de talloze verhalen die deze “begeerde bruid” typeren. Van een liefde bedrijvende Franse soldenier tot Roei Tina, de dood van d’Artagnan en een Nederlandse sabelvreter die ervoor zorgde dat dit deel van Nederland dan toch niet Belgisch werd. Wat hem bepaald niet in dank afgenomen werd door de lokale bevolking!

Het Maastricht van nu is een heel mooie mix van geschiedenis, culinair genieten en, wie weet, shoppen op één dag. Maar we blijven deze mooie stad bekijken in de geest die de Maastrichtenaar kenmerkt, want de “Mestreechter geis” is nu eenmaal iets heel speciaals…


Praktisch

We spreken af om 10uur in de lokettenzaal van het centraal station van Maastricht.

De Lijnbus 20a rijdt van Hasselt naar Maastricht via Diepenbeek - Bilzen- Hoeselt- Lanaken.

Rond 17 uur ronden we af en tegen 18 uur zijn we terug in Hasselt.

's middags is er tijd om te lunchen of te picknicken.

De bus is niet inbegrepen in de prijs.

Al onze activiteiten verlopen corona-veilig. Hoe zorgt Avansa hiervoor? En wat moet ik doen als deelnemer? Je lees het hier: https://avansa-limburg.be/faq

Sessies

 • wo 25 augustus '21
  10:00 - 18:00

Prijs

 • Standaardprijs
  € 15
 • Kortingsprijs
  € 13
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 3
  Enkel deelnemers Rap op Stap

Begeleiding

Eddie Niesten

Meer over Eddie Niesten

In samenwerking met