Boekvoorstelling: Verbeter de wereld

© Rick De Leeuw en Rombout Nijssen

De relevantie van Phil Bosmans vandaag

Start di 12 november '24
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 11
Alle prijzen

Waar Avansa Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Rombout Nijssen schreef samen met Rick De Leeuw een boek over Phil Bosmans. Hij stelt het boek aan ons voor, en gaat met ons in gesprek over wat de ideeën van Phil Bosmans vandaag nog betekenen.

Over de persoon Phil Bosmans, zijn leven en zijn werk is al veel gezegd en geschreven. Het stempel dat hij op zijn tijd heeft gedrukt is een blijvende en dierbare herinnering. Maar wat betekent het gedachtengoed van Phil Bosmans voor onze wereld van vandaag?


Om de relevantie van zijn nalatenschap te onderzoeken ging Rick de Leeuw op bezoek gegaan bij uiteenlopende geesten als Dirk De Wachter, Rik Torfs, Jef Colruyt, Koen Vanmechelen, pater Jef Vankerckhove, Mustafa Kör en Walter Van Steenbrugge. Rijksarchivaris Rombout Nijssen plaatst deze portretten in een breder perspectief. In heldere hoofdstukken en rijk geïllustreerd schetsen ze een beeld van het grote belang van de zachtere krachten in een verhardende samenleving.


Hun boek, 'Verbeter de wereld', is meer dan een eerbetoon aan Phil Bosmans. Het is een krachtige oproep om zijn gedachtengoed springlevend te houden. Rombout stelt het boek voor, en daarna gaan we samen in gesprek over wat de ideeën van Phil Bosmans vandaag kunnen betekenen.

Sessies

 • di 12 november '24
  19:30 - 21:00
  Avansa Limburg vzw - zaal Jeker - 1e verdieping

Locatie(s)

 • Avansa Limburg vzw Cellebroedersstraat 13-15
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 11
 • Kortingsprijs
  € 7
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 2,2

Begeleiding

Rombout Nijssen

Rombout werkt voor het Belgische Rijksarchief, als rijksarchivaris in Hasselt.
Meer over Rombout Nijssen