Confituur van peer met gember
Waar
Gildezaal Kuringen
J. Van Oostenrijkstraat 65
3511 Kuringen
Begeleiding
In deze workshop leer je lekkere confituur maken met minder suiker en veel smaak. Vandaag maken we Pierreke Pit: extra confituur peer met gember.
Heidi Neven is bezielster van Zelfgemaakt: haar eigen bedrijfje waarin ze lekkere dingen maakt, die tegelijk gezond zijn. De letters ZELF vatten haar visie op heerlijk eerlijke producten samen:
Samen met Avansa geeft ze workshops confituur maken. Zonder schadelijke additieven, maar puur natuur. Met een pak minder suiker dan de producten uit de supermarkt. We gebruiken enkel hoogwaardige ingrediënten uit lokale verantwoorde fruitteelt. Je leert dus niet alleen confituur maken, maar omarmt ook een gezonde levensstijl voor jezelf en je omgeving.
In deze workshop staat 'Pierreke Pit' op het menu. Pierreke Pit vindt het niet snel te pikant. Maar jalapeñopepers, daarvan wordt hij ambetant.