April 2022 - …

Het Kunstuur

Het Kunstuur stelt topwerken van Belgische schilders tentoon uit de periode 1850-1950. Interessante Vlamingen vertellen verhalen bij de schilderijen en samen met de unieke belichting en aangepaste muziek zorgt dat voor een uur betoverende kunst.

Het Kunstuur steunt Sjarabang en Horizont

Sjarabang is een atelier voor mensen met én zonder beperking in Mechelen. Geïnspireerd door werken uit Het Kunstuur maken deelnemers van Sjarabang een kunstwerk. Deze kunstwerken worden geveild ten voordele van de kunstenaars en het atelier.

In Hasselt gaat Het Kunstuur in zee met Horizont vzw. Horizont is o.a. bekend van de Rap op Stap-kantoren en leidt mensen met een beperkt budget toe naar vrije tijd en cultuur. Met de steun van Avansa Limburg zetten Horizont en Het Kunstuur een sociaal-artistiek project op in Hasselt.

Sociaal-artistiek samen met knst. en Stad Hasselt

Horizont brengt een groep van mensen in armoede samen, die onder begeleiding van Avansa en knst., de Hasseltse kunstacademie, leren over kunst, kunst beleven, en tot slot zelf kunst creëren. Het doel is: met kunst aan inclusie van mensen in armoede werken. Door hun (artistieke) kwaliteiten te tonen en waarde te geven, kaarten we armoede en uitsluiting aan bij een breed publiek.

Geïnspireerd door de werken uit Het Kunstuur, en onder begeleiding van Avansa en knst. maakten de deelnemers verschillende kunstwerken. Het resultaat kan je bewonderen op de eerste verdieping van Het Kunstuur Hasselt.

Het Kunstuur organiseert in mei 2024 een online veiling, waarin je kan bieden op deze werken. De opbrengst gaat 50/50 naar de kunstenaars zelf, mensen in armoede, en Horizont.

Heb je vragen over dit project?

Contacteer Ina

Ina Arts

vormingswerker Meer info

In samenwerking met