December 2021 - augustus 2024

Club Actief

Wil je in je vrije tijd graag iets leuks doen met anderen, maar weet je niet waar te beginnen? Kom naar Club Actief! Iedereen is welkom om stadsgenoten te leren kennen en samen na te denken over zinvolle vrijetijdsactiviteiten. Samen eropuit trekken is immers leuker dan alleen!

Club Actief

Waarom en voor wie?

Club Actief wil de drempels naar vrijetijdsparticipatie verlagen om eenzaamheid en sociaal isolement te doorbreken. Van maart tot september 2022 organiseren we dit project voor een eerste keer samen met Dienstencentrum De Wijzer in Bilzen. We vinden de juiste deelnemers voor onze groep door in de werving samen te werken met eerstelijnswerkers en doelgroeporganisaties.

Wat doet club actief?

Onze deelnemers komen tien keer samen om stappen te zetten naar een zinvolle vrijetijdsbesteding. Bij aanvang van onze club leren ze zichzelf en elkaar beter kennen. Waar liggen onze interesses op vlak van vrije tijd? Welke vrijetijdsdomeinen zouden we eens graag verkennen? We nodigen vrijetijdsaanbieders uit om ons concrete tips te geven voor activiteiten en initiatieven. Zo stippelt de groep een programma uit voor de latere samenkomsten en trekken we er samen op uit. We denken ook na over het leven na Club Actief. Waar willen we (samen) samen onze tijd mee blijven vullen?

Ook een Club actief op jouw locatie?

Voor meer informatie, neem contact op met Karolien

Karolien Nouwen

vormingswerker Meer info