Mei 2023 - juni 2023

Afvalvrij mei

Afvalvrij mei

Geef mei weg: geef oude of niet gebruikte spullen een nieuw leven tijdens Afvalvrij mei

Het is weer tijd voor Afvalvrij mei, de jaarlijkse campagne van Limburg.net om een maand lang afval zoveel mogelijk te beperken. Ook in 2023 zetten we in mei extra in op afval voorkomen.

Dit jaar vormen we “Afvalvrij mei” om tot “Geef mei weg”. We roepen iedereen op om op zolder, in de kelder, ... op zoek te gaan naar spullen die ze niet meer gebruiken en deze weg te schenken of te herstellen en zo een tweede leven te geven.

Tijdens de hele maand mei zijn er tal van acties, tips en workshops die inwoners van Limburg en Diest zullen inspireren om zoveel mogelijk ongebruikte spullen nieuw leven in te blazen.

Workshops Avansa en Limburg.net

Avansa, Limburg.net en de Limburgse gemeenten organiseren heel de maand mei gratis workshops en films die je inspireren om duurzaam om te gaan met textiel. Onderaan deze pagina zie je een overzicht van alle geplande activiteiten. Klik ze open om je in te schrijven.

Slimme sorteerders

Geef mei weg

Welke bruikbare dingen staan er bij jou thuis stof te vangen? Een servies op zolder? Een oude fiets in de garage? Of een babybedje dat in de weg staat? Er is vast wel iemand die uw vergeten schatten goed kan gebruiken. Kijk op de website hoe je je spullen in goede staat kan achterlaten bij lokale goede doelen.

Slimme sorteerders

Wist je dat een Vlaams gezin gemiddeld 1,7 kilogram afval per week weggooit? Afval dat makkelijk te vermijden valt. Het enige wat je nodig hebt, zijn een beetje creativiteit en een flinke portie goede wil. Kijk voor tips in de Facebook-groep van #slimmesorteerders.