Ieders Stem Telt: vormingen voor doelgroepen

Avansa en Ligo ontwikkelden twee vormingen om met doelgroepen in gesprek te gaan over verkiezingen, het belang van stemmen, en goed geïnformeerd je stemkeuze maken. Op deze pagina download je alle materialen.

Ieders stem telt afbeelding spreek stem

Nieuwegem
Een educatief spel over de gemeenteraad en verkiezingen

Wat? Leer al spelend meer over het bestuur van gemeenten en de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeenteraad neemt beslissingen waar de inwoners van de gemeente wel bij varen. Ze zorgen dat het goed leven is in de gemeente. In het spel zijn de deelnemers gemeentebestuurders van Nieuwegem en bouwen ze de stad uit met voorzieningen. Hoe zal de plattegrond van Nieuwegem er voor jouw groep uitzien? In het spel ontdekken de deelnemers de opdrachten (bevoegdheden) van een gemeente. De werking van gemeentepolitiek en bestuursprocessen. En het belang van gemeentebestuur én gemeenteraadverkiezingen voor inwoners.

Duur? 3 uur.

Materiaal

Klik om te downloaden.


Aan wie geef ik mijn stem?
Stellingenspel

Wat? Hoe moet vrije tijd of zorg en welzijn in jouw gemeente georganiseerd worden? In dit stellingenspel beantwoorden deelnemers stellingen over deze thema’s en gaan er met elkaar over in gesprek. Ook komen ze te weten welk beleid de partijen uit hun gemeente voeren over deze thema’s.

Duur? 2 uur.

Materiaal

Klik om te downloaden.

Handleiding