Daar is de lente

Zeg nooit nooit

Stig Broeckx en Thijs Delrue vertellen samen het verhaal van Stig als gevallen wielrenner en zijn wonderlijke revalidatie.

Vijf jaar geleden kwam Stig zwaar ten val tijdens de Ronde van België. Hij lag maanden in coma en kroop door het oog van de naald. In hun boek ‘Zeg nooit nooit’ beschrijven Stig en Thijs het herstelproces en de emotionele rollercoaster waar de familie Broeckx in terecht kwam. Het is een diepmenselijk verhaal over hoop en angst, over optimisme en realisme, over triomfen en frustraties, over de veerkracht van lichaam en brein. Ontroerend, verheugend en inspirerend.

Na jaren van zweet en tranen pikte Stig z’n leven weer op. Niet meer als profrenner, wel als inspirator en goedlachse optimist. Als levensgenieter met het hart op de tong, roept Stig op om meer te genieten van het leven en dankbaar te zijn met wat je hebt. Want geluk zit in kleine dingen. Kijk op tijd rondom je en wees niet te hard met jezelf bezig.

Wees niet te hard met jezelf bezig.
Stig Broeckx

Stig werkt nog steeds elke dag aan z’n herstel, maar zelf beschouwt hij het niet langer als revalideren. Eerder als ‘continu werken aan jezelf’. Een einddoel stelt hij niet, wel een heleboel kleine doelen die hem stap voor stap vooruitbrengen. Met trots kijkt hij terug op alle mijlpalen die hij ondertussen passeerde. Hoe sneller hij iets kan afvinken, hoe beter. Want Stig weet als geen ander dat het leven kort kan zijn. Waarom zou je iets uitstellen als je het vandaag kunt doen? En die wetenschap geeft hem ook een soort rust.

Die gedrevenheid wil Stig ook doorgeven aan iedereen met tegenslag. Want zelfbeklag en opgeven staan duidelijk niet in zijn woordenboek. Daarom trekken zoveel mensen zich aan hem op. Toch beseft Stig heel goed dat niet iedereen dezelfde vooruitzichten heeft op herstel. Maar zeg nooit nooit.

Door Michiel Bijlemans, vormingswerker bij Avansa Limburg.

Zeg nooit nooit

22 maart online activiteit: 'Zeg nooit nooit'

Lente bloesems

Heb jij last van een winterdip?

Tot aan de lente organiseren we extra leuke (online) activiteiten en sturen we geluksmails om deze donkere periode door te komen. Schrijf je gratis in voor onze aparte wekelijkse nieuwsbrief vol boeiende artikels, tips en activiteiten.

Datum bericht ma 1 maart '21