Daar is de lente

Vrijwilligers… samen naar beter!

Vanaf het prille begin zetten we bij Avansa in op vrijwilligers. In de ‘week van de vrijwilliger’ zetten we ze graag allemáál in de bloemetjes

Vrijwilligers samen naar beter

Onze vrijwilligers zijn stuk voor stuk mooie mensen. Ze zijn het schakelstuk dat Avansa maakt tot wat we zijn. We zijn trots op onze vrijwilligers, op wie ze zijn en wat ze doen!

Als sociaal-culturele organisatie geven we mensen graag groeikansen. We kiezen voor een win-winsituatie waarin onze vrijwilligers zich verder kunnen ontplooien. Daarom onderzochten we wat een vrijwilligersengagement bij Avansa betekent en zetten we in 2019 een vrijwilligersbeleid op papier.

Maar waarom vinden we dat zo belangrijk? Onze slagzin ‘Samen naar beter’ maakt alles duidelijk. Door vrijwilligerswerk maken we mensen sterker. We geloven erin dat ze onze samenleving kunnen veranderen zodat we er samen een betere plek van maken. Ook op persoonlijk vlak maakt vrijwilligerswerk een verschil. Hun zelfvertrouwen groeit, ze durven meer aan, voelen dat ze een verschil maken… Voor sommigen betekende het vrijwilligerswerk zelf een stap naar een vaste job.

Dank je wel aan meer dan 100 vrijwilligers die elke dag activiteiten begeleiden, besturen, onthalen, assisteren, raad geven en Avansa een gezicht geven!

Door Inge Schops, onthaalmedewerker bij Avansa Limburg

Lente bloesems

Heb jij last van een winterdip?

Tot aan de lente organiseren we extra leuke (online) activiteiten en sturen we geluksmails om deze donkere periode door te komen. Schrijf je gratis in voor onze aparte wekelijkse nieuwsbrief vol boeiende artikels, tips en activiteiten.

Datum bericht ma 22 februari '21