Daar is de lente

Veel leuker met twee

Ibrahim (36) woont met z’n ouders en broer in Ham. Hij werd geboren met een mentale beperking en verloor 20 jaar geleden z’n zichtvermogen. En toch staat deze sympathieke optimist met volle goesting in het leven. Hij wil graag meer mensen leren kennen en zoveel mogelijk buiten komen. Maar vooral... het gevoel hebben dat hij ‘erbij hoort’.

Veel leuker met twee

Daarom is Ibrahim op zoek naar wandel- of fietsvrienden. Sinds z’n vader andere werkuren heeft, blijft de tandem steeds vaker in de garage. En het vraagt wel wat kracht en ervaring om veilig met zo’n tweezit te rijden. Naast fietsen, gaat Ibrahim ook graag wandelen. Zo kwam hij via Pasform, een vormingsorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en personen met autisme, in contact met Avansa Limburg.

Als doorwinterde wandelaar zag Ibrahim het meteen zitten om mee op uitstap te gaan naar de Achelse Kluis voor een rondleiding en een stevige natuurwandeling. Toch een onderneming met allerlei drempels en meer dan tien kilometer aan onverharde wegen. Misschien speelde de belofte van koffie en vlaai ook wel mee.

Van de rondleiding achter de schermen van de abdij zal Ibrahim wellicht een andere indruk gekregen hebben dan de rest van de groep. Maar dat maakte het voor hem niet minder boeiend. De natuurwandeling deed hem, net als iedereen, zichtbaar deugd. Onder de stralende zon konden we met al onze zintuigen merken dat de lente in aantocht is.

Nick fewings S7cyjr 3prc unsplash

Heb je zin om samen met Ibrahim een stap of trap in de wereld te zetten? Neem dan contact op met Michiel Bijlemans.

Datum bericht ma 14 februari '22