Daar is de lente

Geven om elkaar

We geven graag. Niet enkel spullen, maar ook complimentjes, knuffels, moed, gelukwensen… We geven om elkaar en maar goed ook. Hoewel, het is niet altijd zichtbaar. In de media worden vaak de wereldproblemen uitvergroot. Oorlogen, conflicten, armoede en uitsluiting, geweld, klimaatopwarming… Corona, het grote ‘C-woord’, is al een jaar alomtegenwoordig in het nieuws.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de wereldproblemen. Het brengt onze eigen problemen in perspectief. Je past je gedrag aan. Misschien voel je je wel geroepen om solidair te zijn en een actie op poten te zetten. Maar soms lijkt het dat de wereld enkel bestaat uit conflicten, geweld en problemen. Je wordt er moedeloos van. In de media wordt het goede in de wereld vaak ondergesneeuwd door het slechte.

Dan is het belangrijk om te weten dat mensen overal ter wereld blijven geven om elkaar. Het zit in de grote en de kleine gebaren en daden. Gelukkig heeft ‘het goede’ vaak de bovenhand op ‘het slechte’. Dat is niet altijd in beeld op het avondjournaal. Maar het is wel aanwezig. Dat is een geruststellende gedachte.

Door Sam Stefani, vormingswerker Avansa Limburg.

Lente bloesems

Heb jij last van een winterdip?

Tot aan de lente organiseren we extra leuke (online) activiteiten en sturen we geluksmails om deze donkere periode door te komen. Schrijf je gratis in voor onze aparte wekelijkse nieuwsbrief vol boeiende artikels, tips en activiteiten.

Datum bericht ma 8 februari '21