Daar is de lente

Daar is de lente!

Doe mee, van Blue Monday tot de lente

Daar is de lente - schapen

Ja, we zijn er al vroeg bij.... Maar heb je al eens gehoord van Blue Monday? Zo noemen ze de meest deprimerende dag van het jaar. Deze valt steeds op een maandag in januari. Buiten is het vaak koud, nat en donker. De nieuwjaarsfeestjes liggen achter ons en we merken dat onze goede voornemens toch niet zo eenvoudig bleken. Hoewel de winter haar charmes heeft, snakken heel wat mensen naar warmte en licht in deze donkere periode.

Lente bloesems

Heb jij last van een winterdip?

Tot aan de lente organiseren we extra leuke (online) activiteiten en sturen we geluksmails om deze donkere periode door te komen. Schrijf je gratis in voor onze aparte wekelijkse nieuwsbrief vol boeiende artikels, tips en activiteiten.

Knuffelcontact

Het was minister Vandenbroucke die in oktober voor het eerst het woord ‘knuffelcontact’ in de mond nam. Ondertussen werd het via Van Dale verkozen tot Woord van het Jaar 2020 én charmeerde het mensen over de hele wereld. Maar wat maakt dit begrip zo speciaal, dat we het massaal omarmen? We vroegen het aan de bedenker zelf, Frank Vandenbroucke.

Samen door donkere dagen

We hadden een gesprek met psycholoog Nicky Caelen over, onder andere, de winterdip en Blue Monday in COVID-tijden. Dat kan je hier lezen.

En een streepje muziek

Bij Blue Monday past natuurlijk het liedje ‘Blue Monday’ van New Order. Deze band ontstond in 1980 uit de assen van Joy Division. Na de dood van zanger Ian Curtis richtten de overige bandleden New Order op. ‘Blue Monday’ is hun bekendste nummer. Het is de ideale soundtrack bij deze blauwe maandag, de meest deprimerende dag van het jaar.

Datum bericht ma 7 december '20