Winter Shinrin-yoku: therapie in het bos

© Marijke Bastiaens

Oudsbergen

Start zo 26 januari '25
9:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 17
Alle prijzen

Waar Domein Kiewit
Putvennestraat 108
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Bosbaden, of in het Japans Shinrin-yoku, is therapie in het bos. Je stelt je zintuigen bloot aan de bosatmosfeer om je gezondheid te verbeteren. Bosbaden kan in elk seizoen, kom je mee de winter ervaren? Deze keer trekken we naar Oudsbergen om onze batterijen op te laden.

Bosbaden is je onderdompelen in een natuurlijke omgeving. Marijke is een gecertificeerde Shinrin-yoku-gids. Ze laat je ervaren hoe helend de kracht van de natuur kan zijn door laagdrempelige en creatieve oefeningen, in elk seizoen.

Je wandelt aan een rustig tempo en legt een drietal kilometer af. Zonder tijdsdruk. Zo krijg je de tijd om de omgeving met al je zintuigen te ervaren. Het is een moment om te onthaasten, nieuwe energie op te doen en je innerlijke batterijen op te laden. Tijdens een winter Shinrin Yoku worden er een aantal laagdrempelige opwarmingsoefening ingelast.

Diverse Japanse studies tonen aan dat bosbaden goed is voor de psychologische en fysieke gezondheid van de mens. Voorbeelden van bewezen effecten zijn: een lagere hartslag en bloeddruk, afname van het stresshormoon cortisol, en minder depressie, angst en agressie. Andere positieve effecten van bosbaden zijn een sterker immuunsysteem, beter slapen en minder vermoeidheid.


Praktisch

Sneeuw, kou, regen we gaan het bos in! Enkel een storm houdt ons tegen, wegens veiligheidsreden.

Belangrijk bij een winter shinrin yoku is je warm te kleden. Meerdere laagjes, handshoenen en een warme muts, jas met kap mag niet ontbreken. Draag stevig schoeisel

Neem een thermos(je) warme drank mee.


Je horloge mag je thuis laten. En je gsm zet je liefst uit.


Vertrekplaats: Oude Kerkstraat 72 3660 Oudsbergen - Opglabeek ( gemeentelijke begraafplaats Opglabeek)
Geef Veerle een seintje: veerle.timmermans@avansa-limburg.be indien je vanuit Hasselt niet op de vertrekplaats geraakt

Sessies

 • zo 26 januari '25
  9:00 - 12:00
  Domein Kiewit - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 17
 • Kortingsprijs
  € 13
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 3,4

Begeleiding

Marijke Bastiaens

In 2020 volgde Marijke bij ‘Academie voor Helende Natuur’ een gecertificeerde opleiding tot…
Meer over Marijke Bastiaens