Valentijnsconcert met Clara en Robert Schumann

© Clara Evens

Club Cultuur Maasmechelen

Start do 13 februari '25
20:15 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 16
Alle prijzen

Waar Sint-Pieterskerk
Genieskensstraat 151
3630 Maasmechelen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Tijdens dit valentijnsconcert brengen de gerenommeerde Maasmechelse sopraan Ilse Eerens, cellist Aleksey Shadrin en pianist Liebrecht Vanbeckevoort een eerbetoon aan het muzikale koppel Clara & Robert Schumann.

Clara werd geboren als Clara Wieck en was een voortreffelijke pianiste en componiste. Ze stond in de schaduw van echtgenoot Robert, maar was een ijzersterke vrouw die meer dan haar mannetje stond. Robert was een gevierd romantisch componist en tijdgenoot van o.m. Chopin en Mendelssohn. Hij schreef vooral piano-en kamermuziek naast een heel oeuvre vocale werken en composities voor koor en orkest.


Clara Schumann schreef Sechs Lieder Op. 13 in de eerste weken van haar langverwachte huwelijk met Robert. In deze cyclus legt ze hun intimiteit vast en de naturalistische elementen van de negentiende-eeuwse poëzie. Haar virtuoze Pianovariaties Op. 20 op een thema van Robert zijn niet alleen een eerbetoon aan haar echtgenoot, maar zijn tevens kenschetsend voor het niveau waarop Clara componeerde en pianospeelde.


Robert Schumanns beroemde Arabeske Op. 18 voor pianosolo is een echte parel uit de pianoliteratuur. Frauenliebe und Leben Op. 42 is een liederencyclus op gedichten van Adelbert von Chamisso, waarin het pad van het leven van een vrouw vanaf haar eerste liefde tot de dood van haar man wordt weergegeven.


De Fantasiestücke en Romanzen zijn 2 prachtige kamermuziekbundels met korte miniaturen, elk met hun eigen karakter en gemoed. Ze worden in diverse bezettingen gespeeld, waaronder ook met houtblazers zoals klarinet en hobo. In dit programma hoor je ze in de sfeervolle en gevoelige versie met cello en piano.

Sessies

 • do 13 februari '25
  20:15 - 22:00
  Sint-Pieterskerk - Sint-Pieterskerk

Locatie(s)

 • Sint-Pieterskerk Genieskensstraat 151
  3630 Maasmechelen Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 16
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 4

Begeleiding

Eddy Beuten

Avansa Limburg tot een inclusieve organisatie maken, waar elke deelnemer zich goed voelt: dat is de…
Meer over Eddy Beuten

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Club Cultuur