Uitstap: Utrecht, expo 'De schepping van de wetenschap'

© Catharijneconvent museum, Utrecht

De Catharijneconvent in Utrecht

Start wo 22 mei '24
7:45 - 20:15

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 59
Alle prijzen

Waar De Zigeuner
Industrielaan 7
3590 Diepenbeek

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ga je mee in dit fascinerend avontuur tussen religie en wetenschap? De expo ‘De schepping van de wetenschap’, een bijzondere expo die je naar de geschiedenis en naar jezelf met andere ogen zal laten kijken.

Het museum Catharijneconvent bevindt zich in de voormalige middeleeuws klooster in het historische centrum van Utrecht. In deze gelegenheid bezoeken we zowel de vaste collectie als de controversiële expo 'De Schepping van de wetenschap’. Na de expo zullen we een gezellige wandeling (ong. 2 km) door de historische en charmante stadskern van Utrecht, een van de oudste steden van Nederland. We zullen wandelen door pittoreske straten, langs bijzondere historische gebouwen en de prachtige grachten.

De expo ‘De schepping van de wetenschap' is een fascinerende reis door de geschiedenis heen om te ontdekken de spanning tussen religie en wetenschap. Verrassend genoeg hebben religie en wetenschap meer overeenkomstigheden dan wij denken. Via eeuwenoude wetenschappelijke instrumenten, zeldzame manuscripten en intrigerende kunstwerken zullen we zien hoe zij in de loop van de geschiedenis elkaar vaak hebben beïnvloed. Ga je ook mee in dit historisch avontuur?

Praktisch

We reizen mee met de bus de Zigeuner.
Inbegrepen in de prijs:
- busreis naar Utrecht en terug
- Toegang expo en vaste collectie
- begeleiding

Sessies

 • wo 22 mei '24
  7:45 - 20:15
  De Zigeuner - De Zigeuner

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 59
 • Kortingsprijs
  € 55
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 11,8

Begeleiding

Alejandro Chavez Saenz

Zo veel hobby's, passies en interesses, te weinig tijd om ze allemaal optimaal te beleven. Van…
Meer over Alejandro Chavez Saenz