Klassiek: Ad Mosam speelt Bach

© CC Maasmechelen

Club Cultuur Maasmechelen

Start vr 8 november '24
20:15 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 42
Alle prijzen

Waar CC Maasmechelen
Koninginnenlaan 42
3630 Maasmechelen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De 'Hohe Messe' is een van de bekendste stukken van de wereldberoemde componist Johan Sebastian Bach. Het Nederlandse barokmuziek-orkest 'Ad Mosam' speelt dit stuk in het Cultuurcentrum Maasmechelen, en Club Cultuur is erbij!

Aan het einde van zijn leven, in 1749, componeerde Bach de 'Hohe Messe'. Vandaag is het nog altijd een raadsel waarom en voor wie hij dat werk schreef. Was het een ultiem bewijs van zijn kunstenaarschap? Wat we zeker weten, is dat hij voor de Hohe Messe veel inspiratie haalde uit eerder werk. En dat in die tijd zijn gezondheid heel erg achteruitging: Bach was bijna blind. Daarom hielpen zijn zonen Carl Philippe Emanuel en Johann Christoph Friedrich hem om zijn zwanenzang op papier te krijgen. Het is onwaarschijnlijk dat Bach zijn Hohe Messe zelf ooit heeft gehoord. Hij stierf in 1750. Het werk werd Bachs laatste statement, dat de grote meester ons absoluut wilde nalaten.


De Hohe Messe is een stuk met een grote bezetting. Maar liefst vijf solisten-zangers delen het podium met een vijfstemmig koor en een kleurrijk orkest met trompetten, pauken, hoorn, hobo's, fluiten, fagotten, strijkers en basso continuo. Het ensemble dat de Hohe Messe naar Maasmechelen brengt is Ad Mosam. Dit orkest is dé ambassadeur van de 'barokmuziek' in Zuid-Nederland. Ze zijn bekend voor hun concerten met bekend barokrepertoire, maar ook met onbekende, barokke juweeltjes. Het publiek ontroeren en meevoeren is hun missie.

Sessies

 • vr 8 november '24
  20:15 - 22:00
  CC Maasmechelen - Lokaal

Locatie(s)

 • CC Maasmechelen Koninginnenlaan 42
  3630 Maasmechelen Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 42
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 8,4

Begeleiding

Eddy Beuten

Avansa Limburg tot een inclusieve organisatie maken, waar elke deelnemer zich goed voelt: dat is de…
Meer over Eddy Beuten

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Club Cultuur