Dans: Rosas

© Anne Van Aerschot

Club Cultuur Hasselt

Start do 16 januari '25
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 34
Alle prijzen

Waar Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Anne Teresa De Keersmaeker & Radouan Mriziga / Rosas & A7LA5

Voor Il cimento dell’armonia e dell’inventione laten De Keersmaeker en Mriziga zich inspireren door De vier jaargetijden van Vivaldi, één van de meest iconische muziekstukken. Maar ook een prachtige ode aan de natuur. De compositie inspireert hen tot een verdere verkenning van patronen, elementen uit de natuur en astronomische configuraties als mogelijke uitgangspunten voor een choreografie.


Stilstaan bij de vier jaargetijden maakt ook de urgentie van de klimaatcrisis pijnlijk duidelijk. Kunnen we vandaag nog spreken over vier seizoenen? Vivaldi componeerde het stuk in het Middellandse Zeegebied, waar verschillende continenten elkaar ontmoeten. In die zin nodigt zijn compositie ook uit tot reflectie over de geopolitieke dynamiek in de regio en de manier waarop kennis, macht en geschiedenis zich verspreiden.


Il cimento dell’armonia e dell’inventione grijpt terug naar de kern van De vier jaargetijden en de vele associaties en emoties die het muziekstuk oproept, terwijl het gestalte geeft aan een choreografisch contrapunt. De voorstelling onderzoekt ook het contemplatieve aspect van het werk, dat schuilt in de vertrouwdheid van het muziekstuk en de vertrouwdheid van de natuur.


Na het zinderende EXIT ABOVE / naar de storm (CCHA, 2024) met Meskerem Mees wordt dit opnieuw een dansavond om naar uit te kijken!

Praktisch

We komen om 19u45 samen in de inkomhal van het CCHA.

Sessies

 • do 16 januari '25
  20:00 - 22:00
  Cultuurcentrum Hasselt - Lokaal

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 34
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 6,8

Begeleiding

Eddy Beuten

Avansa Limburg tot een inclusieve organisatie maken, waar elke deelnemer zich goed voelt: dat is de…
Meer over Eddy Beuten

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Club Cultuur