Comedy: Dit is Europa

© Borgerhoff & Lamberigts

Club Cultuur Maasmechelen

Start vr 18 oktober '24
20:15 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 14
Alle prijzen

Waar CC Maasmechelen
Koninginnenlaan 42
3630 Maasmechelen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Hendrik Vos schreef met Dit is Europa de geschiedenis van de Europese eenmaking, die iedereen wilde lezen. Er was nooit een draaiboek of een breed gedragen plan, en toch ontstond, stap voor stap, de Europese Unie. Bovenal was dit het verhaal van mensen. Premiers en presidenten, kanseliers en commissarissen bepaalden de richting, elk op hun tijd. Ze werden bondgenoten of rivalen. Soms konden ze elkaar niet uitstaan, soms werden ze zielsverwanten.

De voorstelling Dit is Europa is beeldend en grappig, ontroerend en hoopvol. Over ministers die cello spelen en wereldleiders die elkaar niet meer loslaten. Over oude grenzen en mirakels die ons te wachten staan.


Hendrik Vos en Frans Grapperhaus blazen enkele kleine en grote gebeurtenissen nieuw leven in. Ze serveren verteltheater en muziek, als een avontuurlijke reis over het Europese continent, in het spoor van de hoofdrolspelers en de toevallige passanten, die ongepland mee op het toneel belanden.


Hendrik Vos is politicoloog en verbonden aan de Universiteit van Gent, waar hij ook directeur is van het Centrum voor EU-studies. Zijn specialisatie is Europese politiek. Frans Grapperhaus is cellist. Hij werkt samen met artiesten als Wannes Cappelle, Kommil Foo en Wouter Deprez.

Sessies

 • vr 18 oktober '24
  20:15 - 22:00
  CC Maasmechelen - Lokaal

Locatie(s)

 • CC Maasmechelen Koninginnenlaan 42
  3630 Maasmechelen Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 14
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 3,4

Begeleiding

Eddy Beuten

Avansa Limburg tot een inclusieve organisatie maken, waar elke deelnemer zich goed voelt: dat is de…
Meer over Eddy Beuten

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Club Cultuur