Uitstap: Dromen van Kleur in Villa Verbeelding

© blabloom

Een activiteit van Bovenhuids

Start do 18 juli '24
14:00 - 15:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 11
Alle prijzen

Waar Villa Verbeelding
Bampslaan 35
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In de expo 'Dromen van kleur' in Villa Verbeelding ontdek je hoe kinderen worden afgebeeld in prentenboeken en illustraties. We bezoeken de tentoonstelling met een gids.

Jezelf (h)erkennen in boeken, verhalen en beelden is belangrijk in het ontdekken en vormen van je eigen identiteit. Schrijver Pim Lammers vat het mooi samen: 'Ieder kind verdient het om zichzelf terug te zien in een verhaal.' Herkenbaarheid en representatie op een niet-stereotype manier geven kinderen bestaansrecht. En zo is dat ook verbonden aan welzijn: je goed voelen omdat je er mag zijn.


In deze expo kom je spelende, dromende, blije, verdrietige, boze, bange kinderen tegen. Niet alleen het thematische aspect is aangrijpend, maar ook de artistieke invulling. In het eerste gedeelte ontdek je hoe kinderen vandaag in al hun diversiteit worden afgebeeld. Een tweede, historische gedeelte toont dat dit niet altijd het geval was. Ricardo Burgzorg onderzoekt al meer dan 30 jaar hoe zwarte mensen worden afgebeeld in prentenboeken van 1910 tot nu. Deze beelden worden vandaag als schokkend en racistisch ervaren. Decennia geleden waren ze 'de norm'.

Praktisch

We spreken om 13:50 af voor het gebouw van Villa Verbeelding: Bampslaan 35, Hasselt.

Sessies

 • do 18 juli '24
  14:00 - 15:30
  Villa Verbeelding - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 11
 • Kortingsprijs
  € 7
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 2,2

Begeleiding

Christelle Ferreira

Christelle vindt het belangrijk om authentiek te zijn, om altijd zichzelf te blijven en te staan…
Meer over Christelle Ferreira

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Bovenhuids