Afscheid, ruimte voor een nieuw begin

© Creative Commons

Workshop in 3 sessies

Start do 18 april '24
19:30 - 22:00

3 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 39
Alle prijzen

Waar Avansa Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Iedereen krijgt vroeg of laat met afscheid te maken. Niet enkel bij een overlijden, maar ook op andere momenten. Dat hoort bij het leven. In deze workshop ontdek je hoe elk afscheid, naast verdriet, ook een ontwikkeling als persoon met zich kan meebrengen.

Afscheid is omgaan met verlies, gewild of ongewild. Je gaat iets missen. Het kan gaan om het afscheid van een overledene, maar even goed van een relatie of een vriendschap, kinderen die het huis uitgaan, school, werk, huisdieren en huizen, gewoonten, bezittingen of verlies van je gezondheid. Het kunnen allemaal impactvolle gebeurtenissen in je leven zijn, waarmee je nog niet zo gemakkelijk omgaat. Afscheid brengt verlies, pijn en verdriet met zich mee, maar dat rouwproces is nodig om als persoon verder te ontwikkelen en om een volgende stap te nemen of iets nieuws te beginnen.

In deze sessies staan we stil bij: Wat maakt een afscheid moeilijk? Waar komen de verschillen tussen mensen vandaan? Hoe gaan we om met de emoties die dit alles teweeg brengt? En hoe leer ik een levenshoofdstuk afsluiten en maak ik er iets positief van?

Sessies

 • do 18 april '24
  19:30 - 22:00
  Avansa Limburg vzw - zaal Jeker - 1e verdieping
 • do 2 mei '24
  19:30 - 22:00
  Avansa Limburg vzw - zaal Demer- 1ste verdieping
 • do 23 mei '24
  19:30 - 22:00
  Avansa Limburg vzw - zaal Jeker - 1e verdieping

Locatie(s)

 • Avansa Limburg vzw Cellebroedersstraat 13-15
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 39
 • Kortingsprijs
  € 27
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 7,8

Begeleiding

Ilse Wevers

Psychotherapeute en life-coach
Meer over Ilse Wevers