Daar is de lente

Perfect gelukkig zijn... kan dat?

Hoe sterk je geluk te lijden heeft onder druk, tegenslagen en veranderingen, hangt af van je veerkracht. Heel wat vaardigheden of competenties die bijdragen aan ons geluksgevoel, dragen ook bij tot meer veerkracht.

Perfect gelukkig zijn kan dat

Er zijn momenten waarop alles lijkt ‘te kloppen’ en je je dus écht gelukkig voelt. Die momenten moet je zo veel mogelijk koesteren. Want de realiteit is dat je niet voortdurend gelukkig kan zijn. We ervaren allemaal stress en kennen allemaal tegenslagen.

Elke dag doe je je best om al je sociale rollen zo goed mogelijk uit te voeren. Je bent ouder, student, werknemer, baas, partner, vriend, lid, burger… Aan al die rollen zijn verwachtingen gekoppeld. Het is niet zo eenvoudig om die allemaal goed te doen. In al die rollen zijn er dan ook zaken die niet lopen zoals je hoopt. Kleine en grotere ‘stressoren’ kunnen zich opstapelen en er voor zorgen dat je minder goed in je vel zit en je je minder gelukkig voelt.

Hoe sterk je geluk te lijden heeft onder druk, tegenslagen en veranderingen, hangt af van je veerkracht. Heel wat vaardigheden of competenties die bijdragen aan ons geluksgevoel, dragen ook bij tot meer veerkracht. Toch zijn er drie bijkomende competenties die belangrijk zijn om veerkrachtig in het leven te staan:

Door die vaardigheden te trainen, leer je geleidelijk aan wat je kan helpen en wat niet. En je ontwikkelt het nodige vertrouwen dat je nodig hebt om ergens overheen te raken.

Door Vlaams Instituut Gezond Leven.

Lees hier meer over waarom veerkracht belangrijk is voor jouw geluk of verken het thema

Datum bericht ma 24 januari '22