Onderzoek levenslang leren

We zitten met wat vragen… Wat motiveerde jou om deel te nemen aan een vorming? Wat hield je tegen?

Onderzoek

We vragen je medewerking voor een onderzoek van de Vlaamse overheid. We willen beter begrijpen waarom burgers beslissen om vorming te volgen en welke stappen ze daarvoor moeten nemen. Zo ontdekken we welke drempels mensen ondervinden en welke hulp ze krijgen. Zo kunnen we zien wat er beter moet en hoe we mensen beter naar vorming kunnen toeleiden.

In dit onderzoek willen de onderzoekers graag een persoonlijk gesprek voeren met enkele deelnemers van activiteiten bij Avansa. Vanwege de coronamaatregelen organiseren de onderzoekers het gesprek digitaal of telefonisch. Het gesprek duurt maximum 45 minuten en de resultaten worden vertrouwelijk behandeld. Dat wil zeggen dat niemand te weten komt wat je tijdens het gesprek hebt gezegd. De gegevens worden enkel gebruikt voor het onderzoek. Als deelnemer krijg je ook het onderzoeksrapport met de resultaten van het onderzoek.

Onderwerpen die aan bod zullen komen in het gesprek zijn:

  • Waarom nam je deel aan vorming?
  • Hoe kreeg je informatie over het aanbod?
  • Heb je een voorkeur voor een bepaalde vorm van leren?
  • Wat zijn de voornaamste hindernissen die je tegenkwam om te kunnen deelnemen aan de vorming?

Enthousiast?

Als je interesse hebt om deel te nemen aan het onderzoek, kan je rechtstreeks via onderstaande link een gesprek inplannen. In de bevestigingsemail ontvang je onmiddellijk de link voor het gesprek.

Je kan ook hier je contactinformatie achterlaten. Onderzoeksmedewerker Maaike Van Cauwenberghe neemt dan contact met je op om een gepast moment vast te leggen.

Vragen?

Contacteer dan Maaike Van Cauwenberghe via 0474 87 86 95 of maaike.vancauwenberghe@vlaanderen.be.

Datum bericht di 27 april '21