Omarme - een verslag van deelnemer Noortje

Afgelopen zaterdag nam Noortje deel aan de activiteit 'Omarme'. In dit ritueel stonden de deelnemers stil bij het verlies van de 'omhelzing' die de coronacrisis met zich meebracht. Noortje schreef haar ervaring neer in een verslagje.

IMG 20210501 162144

Zaterdag heb ik afscheid genomen van de omhelzing.

In Coronatijden is een omhelzing bijna onbestaand. Een knuffel geven mag niet, dicht tegen iemand aankruipen die niet je knuffelcontact is, is al helemaal uit de boze. We voelen het allemaal. Barbara Raes heeft me tijdens het ritueel ‘Omarme’ gestreeld losgelaten over alles wat ik voelde rond het verlies van het omhelzen. Wat mis ik, wat wil ik achterlaten, hoe kan ik in deze tijden toch diep contact maken met mensen?

Onder muzikale begeleiding van Colin Van Eeckhout nam Barbara me mee in mijn emoties, brandde ik de gevoelens op, kreeg ik armen rond me die ik nadien mee naar huis mocht nemen en leerde ik omhelzen zonder fysieke aanraking.

Onderweg terug naar huis zinderde het ritueel na en voelde ik me herboren.

Dankjewel Barbara, Colin en Avansa Limburg voor dit uniek moment.

Datum bericht do 6 mei '21