Muzikale helden: Bruce Springsteen

Deze week laten we Dries Olemans aan het woord. Dries is een Landense muziekliefhebber die zelf als zanger actief is bij de (stevige) rockband Loud Love. 

Wie, of welke band, is jouw absolute muzikale held?

Wat een verschrikkelijke vraag voor een muziekfreak! Het is alsof je als ouder moet kiezen tussen je kinderen. Ik ben al heel mijn leven actief in punk en hardcore, ik heb een ongezonde Britpop-fascinatie en de grote songwriters hebben me altijd gefascineerd. Twee artiesten zijn doorheen al die jaren mijn veilige haven. Als het moeilijk gaat, maar ook als ik wil vieren of als ik een extra dosis positivisme kan gebruiken. Dat Zijn Elvis Costello en Bruce Springsteen. De keuze viel uiteindelijk op de laatste. Er kan maar één Boss zijn… Niets brengt me zo tot rust, biedt troost, en geeft tegelijkertijd zoveel energie als luisteren naar Springsteen. Zijn ‘back catalogue’ is zo ruim dat er een plaat is voor elke emotie, elk levensmoment.

Wat maakt Springsteen uniek?

In de film ‘Blinded By The Light’ – ook een aanrader voor wie geen fan is van The Boss – zegt een personage: “The writers I admire make a difference. They tell the world what they need to hear”. Dat is wat Springsteen doet! Als geen ander vertaalt hij gevoelens in zijn muziek en teksten. Wat hij zingt is universeel en toch persoonlijk. Daaronder zit een ongelooflijke drive en ‘lust for life’ die het geheel doet branden van positieve energie.

Welk album of nummer springt er voor jou tussenuit?

De man heeft zo veel goeie platen en songs gemaakt, maar mijn persoonlijke favorieten zijn de albums Born to Run en het volgens mij verschrikkelijk onderschatte Tunnel of Love. Ze tonen twee kanten van de veelgelaagde artiest die Springsteen is. De hongerige, broeierige, wilde rocker en de ingetogen, getormenteerd, zelfkritische popsmid.

Dries bracht met zijn band Loud Love een eerste plaat uit, maar door de corona-uitbraak kunnen ze hun muziek even niet live spelen. Daarom gingen ze de creatieve toer op en filmden ze een quarantaine-videoclip vanuit hun kot(en).Let op, de muziek van Loud Love is vrij stevig, maar de boodschap is liefdevol.
Bekijk hier hun quarantaine videoclip.

Datum bericht vr 10 april '20