Minder = meer = genoeg

Vandaag is het Circulair Monday, de dag waarop we de circulaire economie een extra duwtje in de rug geven. Collega Mieke vertelt over het belang van deze dag.

Piramider netwerk bewust verbruiken

Afgelopen zaterdag gingen we onverwachts winkelen in Ikea. We konden wel wat nieuwe spullen gebruiken (en hadden er ook gewoon zin in :-) ) . Nadien zei mijn vriend: “Ik ben trots op mezelf: ik heb enkel gekocht wat op mijn lijstje stond. En dan nog heb ik er goed over nagedacht: heb ik dit wel echt nodig?” Ik glimlachte van herkenning en was ook trots op hem…en op mezelf.

Binnenkort is het Black Friday, dan slaan de grote ketens je met de megadeals om de oren. Met Sinterklaas in het vooruitzicht en de focus op drie opgroeiende kinderen lonken de kortingen op multimedia en andere “mooie spullen”. Ook nu bereiden we ons voor: enkel wie een Sinterklaasbrief schrijft, maakt kans op een cadeautje. Ik vis nog es het kaartje met de ‘Piraminder’ uit mijn portemonnee. Dat drukte ik ooit in veelvoud af en gaf het aan de deelnemers van activiteiten over ‘duurzaam consumeren’.

Ik vertel aan al wie het horen wil: “Voor Black Friday komt eerst nog Circulair Monday!” En dat is minstens zo leuk: zelfgemaakte wafels in een blikken doos uit de kringwinkel, m’n kapotte lamp gerepareerd door Jos van het Repair Café, een goeie cent verdiend met de verkoop onze Playmobil op de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond,… Ik weet wel zeker: minder = meer = meer dan genoeg (en maakt gelukkig).

Mieke

Naamloos

Meer info over Circulair Monday, ondersteund door De Transformisten.

Datum bericht ma 22 november '21