Daar is de lente

Me-time

Ben jij ook soms zo druk bezig met van alles en nog wat dat je jezelf vergeet? Het leven is meer dan alleen 'moeten'. Het is belangrijk om elke dag een aantal dingen die je leuk vindt te plannen, zeker in coronatijden. Dat geeft je meer energie om andere dagdagelijkse taken aan te pakken.

Me time

Welke zaken geven jou een goed gevoel? Aangename gevoelens helpen je om situaties anders te bekijken, om creatieve oplossingen te vinden, om vriendschappen te versterken… Maar ook negatieve gevoelens kunnen je energie geven? Kwaadheid, verdriet, stress of angst vertellen ons dat er iets scheelt en geven de energie om er iets aan te doen. Zo helpt kwaadheid om terug te vechten wanneer iemand je onrecht aandoet of over je grenzen gaat. Of verdriet vertelt je wat belangrijk is voor je en doet je troost zoeken. Deze negatieve gevoelens mogen je natuurlijk niet al te vaak overweldigen.

Denk hier eens goed over na op een moment dat je je oké voelt. Want als je een moeilijkere dag hebt, kan je het gevoel hebben dat niets echt leuk is. Probeer dan terug te denken aan momenten in het verleden: wat vond je toen prettig? Wat deed je toen deugd?

Met dank aan Logo Limburg

Datum bericht ma 7 maart '22