Kom tijdens FTI naar onze Repair Cafés of maak van een vlag ... een tas

Van 15 tot en met 24 maart staat Vlaanderen volledig in het teken van technologie en innovatie tijdens Flanders Technology & Innovation. Tijdens dit stadfestival opent Avansa Limburg twee pop-up Repair Cafés en een upcycling workshop om een vlag om te toveren in een tas.

Fti

De transitie naar een duurzame stad is voor iedereen belangrijk. Ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers, studenten en burgers, iedereen is nodig om samen de toekomst te maken. Dus ook jij! Tijdens het stadsfestival ga je niet alleen kijken maar ook proeven, voelen en meemaken hoe de toekomst vandaag al tot leven wordt gebracht.

Vandaag én in de toekomst, zal ook de manier waarop we met kleding omgaan (moeten) veranderen. Onze kleding wordt al te vaak gemaakt in lageloonlanden, snel geconsumeerd en snel weggegooid. Met het Living Lab Circulair Textiel zetten we initiatieven op voor duurzamer textiel. Dat sluit perfect aan bij de doelstellingen van Flanders Technology & Innovation. Kom jij mee ervaren hoe het anders kan?

In Gallerij De Ware Vrienden kan je op zaterdag 16 maart tussen 11 en 17u terecht voor reparaties aan elektronica, fietsen en kledij. Spring zeker eens binnen. Wie creatief aan de slag wil, kan diezelfde dag in Z33 terecht om, volgens een ontwerp van Jordy Arthur, van een gerecyclede vlag een tas te maken. Deze activiteit herhalen we nogmaals op 20 maart.

Datum bericht vr 15 maart '24