Genk, As, Oudsbergen en omgeving anders bekeken

Fietsen tussen duurzame ingrepen in ruimte en mobiliteit.

Fietsbrug Genk

Omdat we erop vooruit gaan…
Omdat er al heel wat goede investeringen en ingrepen gebeuren…
Oomdat samen fietsen plezant is…
...
rollen we het project “Genk/As/Oudsbergen en omgeving anders bekeken” uit.

Samen met bewuste bewoners van Genk, As en Oudsbergen ontwikkelen we een 'educatieve fietstocht' langs duurzame ingrepen op vlak van ruimte en mobiliteit in de gemeente. Denk aan een knappe fietsbrug of tunnel, een nieuw aangelegd plein, een fietsdeelinitiatief of een publieke dienst vlak bij een mobiliteitsknooppunt.

Eens de fietstocht klaar is, dan kan die door een groep onder begeleiding gefietst worden. Een bevlogen gids neemt de groep mee op sleeptouw door de gemeente. Af en toe wordt er gestopt voor een woordje uitleg.

Het ontwikkeltraject gaat van start op woensdag 12 oktober in het Heempark in Genk. In een eerste sessie leert mobiliteitsdeskundige Willy Miermans ons kijken naar de inrichting van onze omgeving: wat betekent 'duurzame mobiliteit' en hoe kun je als stad/gemeente hierop inzetten? Welke ingrepen in de ruimtelijke ordening zijn knap gevonden en goed uitgevoerd?

Fietssnelweg F3

In een tweede sessie op woensdag 19 oktober bekijken we de dichtheid en thema's van de gemeentes Genk, As en Oudsbergen van dichterbij. We leren de verschillen kennen en zoeken naar gemeenschappelijke uitdagingen. We leren vooral van elkaar.

Tussendoor maken we een afspraak om in elke gemeente op verkenning te gaan: hoe ziet onze gemeente eruit? Welke plannen liggen op tafel en welke ingrepen zijn al uitgevoerd?

Tijdens de derde sessie tekenen we onze fietstocht uit op kaart: welke plaatsen moeten we zeker passeren en welke fietsroute verbindt die punten op een veilige manier? Indien nodig laten we ons bijstaan door een verkeersdeskundige van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).

Parklet Mobiel 21

Ben je inwoner van Genk, As of Oudsbergen en heb je interesse om deel te nemen? Schrijf je in via onze website. Voorkennis over ruimtelijke ordening of mobiliteit is niet nodig. Graag fietsen is een troef.

Ken je iemand die de geknipte persoon voor dit traject is? Geef deze uitnodiging dan door.

Contact

Meer info of vragen? Contacteer Mieke.

Mieke Dury

vormingswerker Meer info
Datum bericht di 20 september '22