Een vorming in 'real life' is echt iets voor jou

Alweer een week voorbij, ineens een jaar verder! De tijd vliegt, althans dat gevoel heb je vaak. Sommige mensen lijken meer tijd te hebben dan andere. Nochtans heeft iedereen evenveel uren in zijn dag. Met een bewuste houding leven, helpt je om meer grip te krijgen op je tijd en meer rust en balans te creëren. Een vorming in real life werkt extra inspirerend om die nieuwe levensstijl te kweken. Hier zijn drie redenen waarom een vorming in 'real life' iets voor jou is.

Evelien heeren

1. Je maakt écht tijd voor jezelf.

De voorbije maanden konden we niet anders dan online samenkomen. Dat is zeker ook waardevol, alleen is een live bijeenkomst dat nog wat meer. Thuis aan je computerscherm is de verleiding groter om snel even een mailtje te lezen, een afwasje te doen tijdens de pauze, op je gsm te scrollen tussendoor… Een offline bijeenkomst brengt rust én puur tijd voor jezelf!

2. Je geeft jezelf en je groei de volle aandacht.

In real life ben je gefocust op jezelf en geef je de vorming - en daarmee je groei – volle aandacht. Je bent enkel bezig met de bijeenkomst. In het echt dringt wat je hoort en wat je doet veel meer door dan via je computerscherm. Dat komt omdat je je aandacht nu niet meer hoeft te verdelen over technologie, huishouden én vorming tegelijkertijd. Één ding tegelijk doen is een geschenk voor je bewustzijn.

3. Je leert van elkaar.

Een vorming in het echt betekent verbondenheid. Digitaal is échte connectie minder mogelijk: ieder achter zijn webcam, sommigen met het schermpje afgedekt. In het echt kom je samen in kleine groep. Je luistert naar elkaar, je leert uit elkaars ervaringen. Je deelt, je doet inzichten op, je connecteert, je schept een band – en misschien zelfs een nieuwe vriendschap. Eindelijk maakt ons scherm weer plaats voor een spontane babbel. We hebben er zo lang op gewacht!

Door Evelien Heeren – Atelier E
Copyright foto: Spot Workshops | Leen Van de Sande

Met Atelier E helpt Evelien je op weg naar een leven met meer rust, tijd, veerkracht en plezier. Noem haar gerust 'professioneel rustzoeker en -brenger'. Dat doet ze via laagdrempelige creatieve workshops en inspiratiesessies rond welzijn en mindfulness, online cursussen en (meerdaagse) retreats. Op naar een lichter leven met meer aandacht voor jezelf, wat je omringt en wat jou blij maakt? Go with the slow.

Datum bericht wo 16 juni '21