Rondreis: Polen cultureel

Voor deze vakantie slaan Horizont vzw en Avansa Limburg de handen in mekaar. Maak kennis met het snelst veranderende land binnen de ex-Oostbloklanden. Deze ontdekkingsreis neemt je mee door verschillende steden in Polen. Elke stad heeft zijn eigen karakter en kent zijn eigen unieke geschiedenis. Sommigen zijn gevuld met schatten uit het verleden, anderen bouwen nu hun identiteit.

Polen1

Op dag 1 reizen we van Diepenbeek naar Poznan. Deze vroegere hoofdstad van Polen zit barstenvol historische bezienswaardigheden, we blijven hier dan ook dag twee om deze stad en de stad Gniezno te bezoeken.

Dag 3 reizen we naar Wroclaw, de stad van 100 bruggen. De stad is verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2016. Cultuurliefhebbers worden uitgenodigd door tal van kunstgaleries, musea, theaters, opera en het National Forum of Music.

Op dag 4 reizen we naar Krakau, ook wel “de parel in de Poolse kroon” genoemd. Deze fraaie historische stad ligt in het zuiden van Polen, aan de oever van de rivier Wisła, de koningin van de Poolse rivieren. Van hieruit maken we een uitstap naar het meest zuidelijke stadje Zakopane, gelegen in het Hoge Tatragebergte. Bij gunstig weer maken we een vlottentocht op de Dunajec door de mooie natuur. Een bezoek aan de wereldberoemde Zoutmijn van Wieliczka mag zeker niet ontbreken. Ook brengen we een uitgebreid bezoek aan het voormalige concentratie- en vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau.

De laatste stop (dag 7) van de reis is de Duitse Stad Dresden. De skyline van Dresden behoort tot de mooiste van Europa. Vanwege de vele indrukwekkende gebouwen en kunstwerken wordt de stad ook wel het 'Florence aan de Elbe' genoemd. Een prachtige stad, waar architectuur en kunst perfect harmoniëren.

Aangezien dit een rondreis is, logeren we in verschillende hotels. Je verblijft er in tweepersoons kamers, single slapen kan mits meerprijs en op basis van beschikbaarheid van kamers in het hotel. ’s Morgens en ’s Avonds eten jullie in het verblijf. ’s Middags moet je zelfstandig en op eigen kosten je eigen maaltijd voorzien. Probeer zeker de Pierogi, een Poolse delicatesse bestaande uit deeg met allerhande hartige of zoete vullingen.

Ontdek tijdens deze rondreis de natuur, cultuur en geschiedenis van het prachtige Polen. Afgekruid met een snuifje humor en een toefje genieten en om af te sluiten een stevige portie gezelligheid, wordt dit een reis om van te smullen!

Inbegrepen

  • Vervoer met een reisbus van De Zigeuner (vertrek en aankomst station Diepenbeek);
  • Verblijf in onderstaande Hotels, inclusief lakens en handdoeken;
  • Eten: verblijf in halfpension, middageten moet zelf worden voorzien op eigen kosten;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen;
  • Repatriëringsverzekering.

Vereiste conditie

Dit is een actieve vakantie. Tijdens deze reis voorzien we een goed gevuld programma. Hou er rekening mee dat je de lange busreis aan moet kunnen maar ook een hele dag in de stad moet kunnen rondwandelen, de zoutmijn gaat bezoeken (trappen), je een vlottocht op de rivier gaat doen,... Je moet voor deze vakantie dus in goede conditie zijn.

Annulatievoorwaarden

  • Bij annulatie meer dan 12 weken voor vertrek krijg je je inschrijvingsgeld voor 100% terugbetaald;
  • Bij annulatie meer dan 8 weken voor vertrek krijg je het inschrijvingsgeld voor 50% terugbetaald;
  • Bij annulatie meer dan 4 weken voor vertrek krijg je het inschrijvingsgeld voor 20% terugbetaald;
  • Bij annulatie minder dan 4 weken voor vertrek krijg je het inschrijvingsgeld niet meer terugbetaald.