Oktober

Samen Veerkrachtig 2023

Elk jaar, van 1 tot 10 oktober, zetten de Vlaamse Logo’s, het Vlaams Instituut Gezond Leven en Te Gek!? het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker.

Ze roepen andere organisaties op om samen met hun acties te plannen hierrond. Doel? ‘Mentaal welbevinden’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ bespreekbaar maken. Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid tellen we af naar 10 oktober: de internationale dag van de geestelijke gezondheid of de ‘World Mental Health Day’.

Elke 2 jaar staat er een ander thema in de kijker. Net zoals in 2022, staat dus ook dit jaar de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in het teken van ‘Kracht’. We hebben allemaal de
mogelijkheid om te groeien, talenten te ontwikkelen en zelfvertrouwen op te bouwen. Het ontdekken van je krachten leidt zo tot grotere levenskwaliteit. Daarnaast lukt het vanuit zelfvertrouwen beter om krachtige relaties met anderen aan te gaan.

Ook Avansa Limburg wil werken aan geestelijke gezondheid en veerkracht. Daarom doen we mee met Samen Veerkrachtig 2023. We organiseren allerlei activiteiten waarin we mensen uitnodigen om positief naar zichzelf te kijken, hun kracht te ontdekken en elkaar te versterken. Om zo ‘samen veerKRACHTig’ te zijn.