December 2022 - …

Gelukzoekers

Iedereen is op zoek naar het recept voor een gelukkig leven. We hebben bij Avansa Limburg geen '100 tips voor een gelukkig leven', maar we laten Limburgers vertellen over hun persoonlijke zoektocht naar geluk. Elk verhaal is uniek, maar allemaal proberen ze te ontsnappen aan de maatschappijdruk van beter, meer en sneller. Ga je mee op zoek naar geluk?

Hoe ik uit een burn-out stapte

Frederik is een gelukzoeker. Hij stapte een tijdje geleden (letterlijk) uit de samenleving. Door zijn job als eventorganisator kampte hij met een burn-out. Tot hij op een dag zijn wandelschoenen aantrok en maandenlang te voet door Europa ging wandelen. Daarna volgde hij opleidingen over filosofie en psychologie. Vervolgens ging Frederik voor de klas te staan als leerkracht zedenleer. Hij besloot al snel om zich toe te leggen op volwassenen. Hij vertelt ons over zijn inzichten en levenswijze.

An Daniels slow living

Slow living

An is een gelukzoeker. Vroeger zocht ze de ene na de andere uitdaging op. Nu kiest ze bewust voor minder hebben, minder moeten en minder doen. An deelt haar ervaringen met ‘Slow living’. Ze geeft je interessante boekentips om stappen te zetten naar een trager, duurzamer en zinvoller leven.

Foto: www.konexo.be

Waardevol werk

Eddy is een gelukzoeker. Daarvoor was hij voedingsingenieur. Op een bepaald moment had hij zijn buik vol van hoe de industrie met voedsel omgaat. Hij besloot het zelf anders aan te pakken. In de (H)eerlijke Hoeve bakt hij nu brood met respect voor mens, product en milieu. Eddy vertelt zijn verhaal in de bakkerij terwijl je het bakproces volgt en proeft!

Tomas Walden

Over-leven in het bos

Tomas is een gelukzoeker. Geïnspireerd door het boek 'Walden' van Henry David Thoreau, woonde Tomas een jaar lang in een woonwagen op een afgelegen weide. Met, ondertussen, een wereldreis in zijn rugzak, woont hij er nu terug. Het is een leven in eenvoud en verstilling. Zo zoekt hij het geluk, weg van de overhaaste samenleving. Samen filosoferen we over zijn manier van leven.

Foto: www.kobevanderzande.be

Meer informatie

Contacteer onze medewerkers

Kathleen Haesen

vormingswerker Meer info

Karolien Nouwen

vormingswerker Meer info