Mei 2021 - …

Coronaritueel, terugblik en vooruitblik

Coronaritueel 1

Avansa Limburg organiseert vier keer een reeks van twee sessies: één sessie online en één op locatie, telkens in een andere regio van Limburg. We bekijken samen met de deelnemers wat ze geleerd hebben uit de coronatijd: wat willen ze liever loslaten? Wat nemen ze mee naar de toekomst? Met de groep ontwikkelen we een gezamenlijk ritueel, waarmee we geleidelijk de overgang maken naar de post-coronatijd. Dat overgangsritueel voeren we effectief uit tijdens de tweede sessie.

Daarnaast hebben we aan aan liedjesmaker, Marco Lenaerts gevraagd om op basis van de (anonieme) input van deelnemers van de twee eerste reeksen een lied te componeren. Hij zingt het lied in en stelt het digitaal ter beschikking. Dit lied kunnen we dan telkens gebruiken in de tweede sessie van de vier activiteiten.

Tenslotte maken we een verslag met een beschrijving van de rituelen en eventueel wat foto’s. Dat verslag maken we, samen met het lied, bekend naar het brede publiek. Mensen die niet deelnamen aan de activiteit, kunnen dan eventueel thuis zelf een ritueel uitvoeren.

HEELHL logo

Heel het land is een tiendaagse (van 30 april tot 9 mei 2021) waarin heel veel organisaties en individuen allerlei troostende initiatieven en activiteiten organiseren. Tien dagen tijd en ruimte voor troost en hoop, voor iedereen.