Watervriendelijke tuin: ontharden en beplanten

© Anthony Lee via Unsplash.com

Start wo 1 maart '23
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 11
Alle prijzen

Waar Avansa Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wil je ook genieten van je tuin tijdens de hete zomer? Dan is het nu het moment om je tuin om te vormen tot een klimaatbestendig paradijs, waar water kan indringen in de bodem. Maar hoe kies je de juiste planten die om kunnen met droge zomers en natte winters? Tuinontwerper Paul Janssen vertelt hoe je hier best mee aan de slag gaat.

Ons klimaat verandert. Daar kunnen we het wel over eens zijn. De erg hete zomer van afgelopen jaar zal geen uitzondering meer zijn in de toekomst. Want klimaatverandering zorgt voor een ongelijke spreiding van regen. Extremen - zoals langdurige droogte en intense regenbuien - komen vaker voor. Dit leidt tot een watertekort in de zomermaanden, en af en toe te veel water. Droogte en overstroming gaan hand in hand. Tegelijkertijd is er zo veel verharding (zoals wegen, je huis, je terras) dat dit water onvoldoende bodem tegenkomt om te kunnen doorsijpelen.


Ook jij kan een steentje bijdragen door er eentje uit te breken in je tuin. Zo krijgt water de kans om in de bodem te infiltreren. In deze workshop kom je te weten wat mogelijk is voor je terras, tuinpad en oprit, en hoe je aan een geveltuin begint. Je gaat naar huis met heel wat tips en tricks om van je tuin een klimaatbestendig paradijs te maken.

Sessies

 • wo 1 maart '23
  19:30 - 22:00
  Avansa Limburg vzw - zaal Jeker - 1e verdieping

Locatie(s)

 • Avansa Limburg vzw Cellebroedersstraat 13-15
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 11
 • Kortingsprijs
  € 7
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • UiTPAS kansentarief
  € 2,2
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 2,2
  Bewijs dit met een klevertje van de mutualiteit. Of schrijf je in via Rap op Stap.

Begeleiding

Paul Janssen

Meer over Paul Janssen

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Water: vriend én vijand