Uitstap: wandeling in het hart van natuurgebied de Wijers

Op stap in het land van de 1001 vijvers

Start wo 17 juli '24
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 11
Alle prijzen

Waar Parking Heidestrand
Zwanenstraat 105
3520 Zonhoven

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In het Westelijke deel van Zonhoven bevindt zich het hart van De Wijers. De honderden vijvers vormen de broedkamer van talrijke planten en dieren waaronder zeldzame soorten zoals de roerdomp en de boomkikkers.

Dit prachtig natuurgebied is ontstaan dankzij de werkzaamheden van de viskwekers. Vandaag is het voor hen echter niet gemakkelijk om een evenwicht te vinden tussen de economische viskweek en het natuurbeheer. Diverse infopanelen langs de ca. 6km lange wandeling geven je een zicht op de diverse problemen. In 2 kijkhutten kan je rustig de waterfauna bestuderen. De climax van de wandeling is de beklimming van de uitkijktoren die je een prachtig panorama biedt op dit prachtige gebied.

Praktisch

verzamelen op de parking van camping Heidestrand, Zwanenstraat 105, 3520 Zonhoven. Bij regenweer is stevig schoeisel en gepaste kledij aan te raden.

Sessies

 • wo 17 juli '24
  14:00 - 17:00
  Parking Heidestrand - Default

Locatie(s)

 • Parking Heidestrand Zwanenstraat 105
  3520 Zonhoven Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 11
 • Kortingsprijs
  € 7
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 2,2

Begeleiding

Gids Toerisme Zonhoven

Meer over Gids Toerisme Zonhoven

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Water: vriend én vijand