Uitstap: Upcycling en meer in Mol

© Creative commons

Op bezoek bij Studio Retag en PimperNieuw

Start za 6 april '24
9:20 - 16:20

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 21
Alle prijzen

Waar Vertrekplaats: Station Hasselt
Stationsplein 2-6
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In deze uitstap leer je twee goede voorbeelden van circulaire economie kennen. We gaan op bezoek bij Studio Retag en Pimpernieuw vzw in Mol.

Studie Retag is een kleine onderneming die de impact van 'fast fashion' op het milieu wil verminderen. Nathalie en Kevin geven tweedehands en vintage kleding, soms van meer dan 20 jaar oud, een tweede leven. Ze zoeken alle stuks handmatig uit, om hun klanten er stralend te laten uitzien, terwijl ze iets goed doen voor onze planeet. Dit allemaal voor een betaalbare prijs. Drie keer win!


PimperNieuw vzw bestaat uit vier werkingen: een upcycling-atelier, het plantenasiel PlantAardig, een kleine zorgboerderij en de Bosbar. Dit alles op een fantastische locatie in het groene hart van Mol: de Galbergen. PimperNieuw zorgt voor een gezellige werkomgeving, begeleiding en restmaterialen. Van die materialen worden met de nodige aandacht en kunde weer nieuwe producten gemaakt. Zo verminderen ze de afvalstroom en maken een vuist tegen de wegwerpcultuur.

Praktisch

We verzamelen om 9.20u in de stationshal in Hasselt en nemen om 9.38u de trein naar Mol. Opstappen kan ook in Zonhoven, Zolder, Heusden, Beringen, Beverlo, Leopoldsburg of Balen.

Breng een eigen lunchpakket mee. We bestellen een drankje in de Bosbar en eten daar samen onze lunch op. Opgelet, het drankje is niet inbegrepen in de deelnameprijs.

Normaal komen we om 16.20u terug aan in Hasselt.

Sessies

 • za 6 april '24
  9:20 - 16:20
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station

Locatie(s)

 • Vertrekplaats: Station Hasselt Stationsplein 2-6
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 21
  Het treinticket Hasselt - Mol is in de prijs inbegrepen.
 • Kortingsprijs
  € 17
  Korting voor studenten, personen met een werkloosheidsuitkering, gepensioneerden, personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald). Het treinticket Hasselt - Mol is in de prijs inbegrepen.
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 4,2
  Toon dit aan met een klevertje van de mutualiteit of schrijf in via Rap op Stap. Het treinticket Hasselt - Mol is in de prijs inbegrepen.

Begeleiding

Mieke Van de Velde

Mieke is actief in het Plantenasiel van PimperNieuw. PimperNieuw vzw biedt werk, activiteiten of…
Meer over Mieke Van de Velde

Nathalie Ouderits

Nathalie en haar man Kevin hebben een voorliefde voor rommelmarkten en kringloopwinkels. Ze zijn…
Meer over Nathalie Ouderits