Uitstap: de dakboerderij van Berchem en het Middelheimmuseum

© DC Belgium

Op zoek naar groen in de stad

Start wo 28 augustus '24
8:41 - 18:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 55
Alle prijzen

Waar Vertrekplaats: Station Hasselt
Stationsplein 2-6
3500 Hasselt

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je kan voor deze activiteit niet meer inschrijven. Bekijk alternatieven.

We ontdekken Antwerpen, maar op een net iets andere manier. Want er wordt in Berchem, pal in het Groene Kwartier, immers aan stadslandbouw gedaan. Hoe dat in zijn werk gaat leren we tijdens een bezoek aan de dakboerderij in de voormiddag. 't Stad herbergt ook één van de allermooiste openluchtmusea van ons land: het Middelheimmuseum. Dat bezoeken we in de namiddag.

We gaan op uitstap naar Antwerpen, meer bepaald naar het Groen Kwartier in Berchem. Onze gids leidt ons rond in het PAKT, het voormalige militaire hospitaal, en we eindigen op het dak van het PAKT in de grootste dakboerderij van het land, een groene oase hoog boven de grond... Je moet het met je eigen ogen gezien hebben om het écht te ervaren. Dit unieke project heeft de bedoeling om zo veel mogelijk mensen warm te maken van stadslandbouw, en een duurzame invulling te geven aan de vele ongebruikte daken in de stad.


Na de middag bezoeken we het Middelheimmuseum, ook onder begeleiding van een gids. We ontdekken de bijzondere geschiedenis van een al even bijzonder museum. Wie de geschiedenis van het museum wil reconstrueren aan de hand van levendige verhalen, pittige weetjes en soms backstage geheimen komt bij deze wandeling zeker aan zijn trekken. Over vroeger en nu. We brengen ook een kort bezoek aan het collectiepaviljoen.

Praktisch

We komen samen om 8:25 aan het station van Hasselt, waar we de trein richting Berchem nemen.

De verplaatsingen de dag zelf gebeuren deels te voet, en deels met de bus. Draag dus comfortabele schoenen en reken erop dat je een stukje moet wandelen.

Er is een middagpauze voorzien. Je kan ter plaatse iets kopen om te eten, of je eigen lunch meenemen.

Zonder vertragingen komen we 's avonds rond 18:19 uur terug aan in het station van Hasselt.

Sessies

 • wo 28 augustus '24
  8:41 - 18:30
  Vertrekplaats: Station Hasselt - Station

Locatie(s)

 • Vertrekplaats: Station Hasselt Stationsplein 2-6
  3500 Hasselt Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 55
 • Kortingsprijs
  € 51
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 11

Begeleiding

Mario Knippenberg

Mario gidst je mee op weg binnen het thema duurzame samenleving. En dat gidsen mag je letterlijk…
Meer over Mario Knippenberg