Uitstap: bioboerderij en voedselbos De Nieuwe Hof

© De Nieuwe Hof

Leer over permacultuur en agro-ecologie

Start zo 22 oktober '23
10:00 - 13:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 11
Alle prijzen

Waar Kasteel Nieuwenhoven
Engelbamp 57
3800 Sint-Truiden

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Onder begeleiding van bioboer Yannick bezoek je het voedselbos 'De Nieuwe Hof', waar je kennis maakt met de principes van permacultuur en agro-ecologie.

De Nieuwe Hof (voorheen Samenland) is een agro-ecologische boerderij van 4,2 hectare in Sint Truiden. Stichter Taco Blom ontwierp de boerderij in 2008 met in zijn achterhoofd de principes van permacultuur en voedselbosrand. Een voedselbosrand imiteert de natuur.


In november 2019 nam Taco afscheid van Samenland en zette Siem Ottenheim de boerderij verder onder de naam De Nieuwe Hof. Sinds 2023 is Yannick Schulpen de nieuwe boer.

De Nieuwe Hof produceert biologisch en 'Demeter' gecertificeerd fruit, kleinfruit, noten, kruiden en eetbare bladeren. De afzet is gericht op zelfpluk, via een jaarabonnement, horeca, natuurvoedingwinkels en verwerkers zoals bierbrouwerijen, sap en stroop.


Tijdens het bezoek kom je alles te weten over het voedselbos en de boerderij. Hoe werkt het? Welke duurzame principes zitten er achter? En hoe gaat er het praktisch aan toe?

Praktisch

We verzamelen om 10u aan 'De Nieuwe Hof', Engelbamp 67/002, in Sint-Truiden.

Sessies

 • zo 22 oktober '23
  10:00 - 13:00
  Kasteel Nieuwenhoven - Voedselbos 'De Nieuwe Hof'

Locatie(s)

 • Kasteel Nieuwenhoven Engelbamp 57
  3800 Sint-Truiden Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 11
 • Kortingsprijs
  € 7
  Korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald).
 • Verhoogde tegemoetkoming
  € 2,2

Begeleiding

Yannick Schulpen

Meer over Yannick Schulpen